Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou
Kuchár/ka: Danula
videní 112
14.04.2019
Mäso:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčová krkovička (bez kosti)
2 PL Soľ
1 PL Červená paprika sladká (údená mletá paprika)
1 PL Rasca mletá
1 ČL Čierne korenie mleté
3 PL Olej
200 ml Pitná voda
Knedle:
Množstvo Ingrediencia
500 gZemiaky (uvarené v šupke,najlepšie deň vopred)
150 gMúka hrubá
50 gDetská krupica
1 KSVajce
1 ČLSoľ
Postup prípravy pre Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou
  1. 1

    Mäso nakrájame na veľké kocky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom, dôkladne všetko premiešame a uložíme do druhého dňa do chladničky. Potom už len podlejeme vodou a pečieme v dobre uzavretom pekáči (poistíme radšej alobalom) asi 2 hodinky na 170 stupňov domäkka. Pred koncom pečenia odklopíte veko, odoberieme prebytočný tuk a dopekáme do farby. Pre získanie dobrej šťavy nakoniec zalejte trochou vriacej vody.

  2. 2

    Použitím údenej papriky získa mäso zaujímavú chuť a krehkosť údeného mäsa.

  3. 3

    Zemiaky ošúpeme nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a spracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trochu múky. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu dlhým státím rednúť!

  4. 4

    Rozdelíme na 3 rovnako veľké časti, vyvaľkáme šišky asi o priemere 6cm a vhadzujeme do vriacej osolenej vody. Ihneď odspodu nadvihneme vareškou, aby neprisadli ku dnu a za občasného premiešania varíme asi 30 minút. Ešte teplé Krájame za pomoci nití na cca 1cm hrubé plátky a ukladám do nahriatej misy.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Hovädzí steak na červenom víne s hubami
Pečené kuracie stehná
Palacinky
Kuracie prsia v krémovom plášti
Bravčová pečeň
Šošovicová polievka
Zemiakový šalát (FOTORECEPT)
Mätová omáčka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf