listok

Mäso:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso nakrájame na veľké kocky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom, dôkladne všetko premiešame a uložíme do druhého dňa do chladničky. Potom už len podlejeme vodou a pečieme v dobre uzavretom pekáči (poistíme radšej alobalom) asi 2 hodinky na 170 stupňov domäkka. Pred koncom pečenia odklopíte veko, odoberieme prebytočný tuk a dopekáme do farby. Pre získanie dobrej šťavy nakoniec zalejte trochou vriacej vody.

  • Krok 2.

    Použitím údenej papriky získa mäso zaujímavú chuť a krehkosť údeného mäsa.

  • Krok 3.

    Zemiaky ošúpeme nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a spracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trochu múky. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu dlhým státím rednúť!

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept