Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčová krkovička (bez kosti) |
2 PL | Soľ |
1 PL | Červená paprika sladká (údená mletá paprika) |
1 PL | Rasca mletá |
1 ČL | Čierne korenie mleté |
3 PL | Olej |
200 ml | Pitná voda |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Zemiaky (uvarené v šupke,najlepšie deň vopred) |
150 g | Múka hrubá |
50 g | Detská krupica |
1 KS | Vajce |
1 ČL | Soľ |
Mäso nakrájame na veľké kocky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom, dôkladne všetko premiešame a uložíme do druhého dňa do chladničky. Potom už len podlejeme vodou a pečieme v dobre uzavretom pekáči (poistíme radšej alobalom) asi 2 hodinky na 170 stupňov domäkka. Pred koncom pečenia odklopíte veko, odoberieme prebytočný tuk a dopekáme do farby. Pre získanie dobrej šťavy nakoniec zalejte trochou vriacej vody.
Použitím údenej papriky získa mäso zaujímavú chuť a krehkosť údeného mäsa.