Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou

Hodnotenie (5/5)
6
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ruku na srdce, koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? Ak máte dosť času, upečte si domáce veky a podávajte s dobrou nátierkou.Danula
Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
videní 475
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Mlieko
1 kocka Droždie
500 g Múka hladká
2 PL Olej
80 g Majonéza
3 ČL Cukor kryštálový
1,5 ČL Soľ
1 ČL Rasca mletá
Nátierka:
Množstvo Ingrediencia
2 KSSyr hermelín
200 gŠunka
4 KSVajce (na tvrdo uvarené)
3 KSKyslá uhorka
1 KSCibuľa (stredne veľká)
100 gTavený syr
1 PLMajonéza
1 balenieKyslá smotana
1 štipkaSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
1 štipkaČervená paprika sladká
Postup prípravy pre Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
  1. 1

    Ingrediencie na veku zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 2 diely, necháme pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarujeme sendvič na papier na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich foriem z krabíc od Caro zmesi, Veky sú potom pekne oblé :-)).

  2. 2

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno vytvarovať aj žemle, rožky, atď.

  3. 3

    Pripravíme si nátierku. Hermelín nakrájame na kocky, šunku na drobno alebo na jemné rezančeky, na tvrdo uvarené vajcia na kocky, sterilizované uhorky tiež, cibuľu na drobno, pridáme ostatné ingrediencie, vymiešame a necháme uležať v chladničke, najlepšie cez noc.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie mäso na sladko čili
Bravčové karé na prírodno so zeleninou a tarhoňou
Zapekané cestoviny s mletým mäsom
Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Buchty na pare
Medový krémeš špeciál
Holúbky - plnená kapusta
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf