Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ruku na srdce, koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? Ak máte dosť času, upečte si domáce veky a podávajte s dobrou nátierkou.Danula
videní 2383
14.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Mlieko
1 kocka Droždie
500 g Múka hladká
2 PL Olej
80 g Majonéza
3 ČL Cukor kryštálový
1,5 ČL Soľ
1 ČL Rasca mletá
Nátierka:
Množstvo Ingrediencia
2 KSSyr hermelín
200 gŠunka
4 KSVajce (na tvrdo uvarené)
3 KSKyslá uhorka
1 KSCibuľa (stredne veľká)
100 gTavený syr
1 PLMajonéza
1 balenieKyslá smotana
1 štipkaSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
1 štipkaČervená paprika sladká
Postup prípravy pre Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
  1. 1

    Ingrediencie na veku zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 2 diely, necháme pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarujeme sendvič na papier na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich foriem z krabíc od Caro zmesi, Veky sú potom pekne oblé :-)).

  2. 2

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno vytvarovať aj žemle, rožky, atď.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hokkaido krémová polievka
Jogurtové langoše
Pizza slimáky
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Pstruh na masle
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Strapačky s kyslou kapustou
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Zemiaky na kyslo
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie