Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ruku na srdce, koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? Ak máte dosť času, upečte si domáce veky a podávajte s dobrou nátierkou.Danula
videní 1742
14.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Mlieko
1 kocka Droždie
500 g Múka hladká
2 PL Olej
80 g Majonéza
3 ČL Cukor kryštálový
1,5 ČL Soľ
1 ČL Rasca mletá
Nátierka:
Množstvo Ingrediencia
2 KSSyr hermelín
200 gŠunka
4 KSVajce (na tvrdo uvarené)
3 KSKyslá uhorka
1 KSCibuľa (stredne veľká)
100 gTavený syr
1 PLMajonéza
1 balenieKyslá smotana
1 štipkaSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
1 štipkaČervená paprika sladká
Postup prípravy pre Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
  1. 1

    Ingrediencie na veku zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 2 diely, necháme pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarujeme sendvič na papier na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich foriem z krabíc od Caro zmesi, Veky sú potom pekne oblé :-)).

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Bravčové karé na horčicovej omáčke so zeleninou
Domáci púpavový med
Pštrosie vajce so zemiakovou kašou
Sójové kocky so zeleninou, zemiačiky
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom
Bebe koláč nepečený
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf