Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou

Danula Vašíčková

Porcií 8
Minút 60
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 6 398 x
slide

Komentár kuchára

Ruku na srdce, koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? Ak máte dosť času, upečte si domáce veky a podávajte s dobrou nátierkou.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ingrediencie na veku zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 2 diely, necháme pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarujeme sendvič na papier na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich foriem z krabíc od Caro zmesi, Veky sú potom pekne oblé :-)).

  • Krok 2.

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno vytvarovať aj žemle, rožky, atď.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept