Zapekané cestoviny s mletým mäsom

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2300
13.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Cibuľa
2 PL Olej
1 Kg Mleté mäso (mix bravčového aj hovädzieho)
2 plechovka Paradajkový pretlak (malé)
2 kocka Masox (bojón)
400 ml Pitná voda
200 ml Červené víno
4 strúčik Cesnak
1 ČL Červená paprika sladká
1/2 ČL Čili korenie mleté
3 ČL Cukor kryštálový
2 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
3 ČL Oregáno
1 ČL Tymián
1 PL Solamyl
300 g Eidam tehla
1 KS Smotana na šľahanie
2 balenie Cestoviny (celkom 1kg, ja som dala kolienka)
Postup prípravy pre Zapekané cestoviny s mletým mäsom
  1. 1

    V hrnci necháme na oleji zosklovatieť cibuľu, vsypeme mleté mäso a orestujeme. Pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak a opäť zarestujeme. Zalejeme vývarom (ak nemáme, použijeme vodu a Masox), pridáme víno, prelisovaný cesnak, cukor, soľ a korenie a necháme pod pokrievkou mierne prebublávať. Vo veľkom hrnci si vo vriacej osolenej vode s kvapkou oleja uvaríme klasickým spôsobom cestoviny, potom scedíme.

  2. 2

    Omáčku zahustíme solamylom, rozmiešaným cca v 100ml studenej vody a ešte chvíľu prevaríme. Podľa potreby dochutíme a prisolíme, omáčka by mala byť chuťovo trochu výraznejšie, takže nešetrite bylinkami. Hotovú omáčku vlejeme do scezených cestovín, dôkladne premiešame a necháme cca 15 minút akoby nasiaknuť. Zmes vlejeme do veľkého pekáča, posypeme strúhaným syrom a prelejeme smotanou. Zapekáme asi 45 minút na 160 stupňov.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Ovocný koláč s tvarohom
Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
Pečený losos s batatovými hranolkami a pečeným karfiolom
Kuracie Stroganov, pečené zemiaky a ryža
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Rybacia pomazánka
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky
Grécka polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf