listok

Mäsové guľky:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Omáčka: Na panvici rozpálime olej pridáme nadrobno nasekaný cesnak a orestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak .Bobkový list, nové korenie, kôpor a prikryjeme pokrievkou. Podusíme cca 10 minút na miernom ohni a podľa chuti môžeme dosoliť

  • Krok 2.

    Mäso: Cibuľu nakrájame na jemno, pridáme prelisovaný cesnak, rožok rozmočený v mlieku, vajce, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame s mletým mäsom. Vytvarujeme si malé guľky asi 4 cm.

  • Krok 3.

    Do zapekacej misy vylejeme paradajkovú omáčku do ktorej vložíme fašírky tak aby boli celé zaliate omáčkou. Predhrejeme si rúru na 190 °C. Mäso necháme zapekať na 15 minút. Potom vyberieme zasypeme nastrúhaným syrom a dáme ešte na 10 minút zapekať ale teplotu znížime na 180 °C.

  • Krok 4.

    Podávame s knedľou, no môžeme aj zemiaky či cestoviny. Fantázii sa medze predsa nekladú :)

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept