Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400 g | Mleté mäso |
1 KS | Cibuľa |
1 KS | Vajce |
120 g | Syr (struhaný) |
2 strúčik | Cesnak |
1/2 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
3/4 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 KS | Rožok |
100 ml | Mlieko |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
700 g | Paradajkový pretlak |
2 strúčik | Cesnak |
1 KS | Bobkový list |
3/4 ČL | Kôpor (podľa chuti) |
1/2 ČL | Nové korenie (podľa chuti) |
1/2 ČL | Soľ (podľa chuti) |
  | Olej |
Omáčka: Na panvici rozpálime olej pridáme nadrobno nasekaný cesnak a orestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak .Bobkový list, nové korenie, kôpor a prikryjeme pokrievkou. Podusíme cca 10 minút na miernom ohni a podľa chuti môžeme dosoliť
Mäso: Cibuľu nakrájame na jemno, pridáme prelisovaný cesnak, rožok rozmočený v mlieku, vajce, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame s mletým mäsom. Vytvarujeme si malé guľky asi 4 cm.