Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Naprosto cíleně jsem včera pekla plný pekáč kuřecího masa, protože jsem měla v plánu uvařit naše oblíbené rizoto. No jasně, že to není rizoto v tom pravém slova smyslu a podle té pravé italské receptury. Je to prostě takové to naše klasické české HATLA-PATLA, ale nám to takhle chutná...Danula
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
videní 353
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
400 g Ryža (v suchom stave)
600 g Kuracie mäso (obrané, už upečené)
300 g Kuracia pečeň (na väčšie kúsky)
1 KS Cibuľa (väčšia, nadrobno)
1 balenie Mrkva
1/2 balenie Hrášok mrazený
kúsok ČL Sójová omáčka
1-2 ČL Červená paprika sladká
1/2   Kurkuma
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
2 kocka Bujón slepačí
  Pitná voda
  Olej
Postup prípravy pre Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
  1. 1

    Mrazenú zeleninu uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme mäso a zarestujeme. Potom prisypeme mletú papriku, orestujeme, prilejeme vodu, pridáme sojovku, bujón a mletú kurkumu, zakryjeme pokrievkou a necháme zľahka prebublávať.

  2. 2

    Dochutíme soľou a korením a vlejeme do misy na uvarenú ryžu, premiešame a zaklopíme. Na panvici orestujeme pečeň a vsypeme k ryži, pridáme uvarenú zeleninu a premiešame.

  3. 3

    Pozn.:Báječné sa dá využiť aj zvyšný výpek z pečeného kurčaťa. Potom nie je ani potrebné si vypomáhať kuracím bujónom z krabičky. ????

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pľúcka na smotane
Lahodný pomarančový rez so šľahačkou
Bratislavské pliecko s cestovinami
Bravčové s ryžou a vajíčkom
Langoše z jogurtového cesta
Bratislavské pliecko
Falošný medovník z LOTUS sušienok
Ryžové placky
Skvelá jemná kuracia omáčka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf