Kuracie prsia na karí s tarhoňou

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: ELA
videní 539
24.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Kuracie prsia
1 KS Cibuľa šalotka
1 a pol ČL Karí korenie
1 PL Maslo
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/4 ČL Biele korenie (podľa chuti)
  Kurací vývar
1 PL Múka hladká
250   Tarhoňa
Postup prípravy pre Kuracie prsia na karí s tarhoňou
  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na plátky osolíme okoreníme. Na tanierik si dáme troska múky s kari korením prsia v nich mierne obalíme. Na panvci si rozohrejeme troška oleja, prsia sprudka opečieme.. minútku z každej strany. Mäsko vyberieme a do výpeku dáme šalotku nakrájanú na drobno, pridáme lyžicu karí korenia zahrejeme ho a podlejeme vývarom. Vrátime mäsko späť a dusíme do mäkka, keď nakoniec pridáme maslo, zjemní chuť a zahustí šťavu. Podávame s tarhoňou

  2. 2

    Tarhoňa: Na jednej lyžici oleja si osmahneme jednu cibuľu prekrojenú na polovicu, keď zozlatovie, nasipeme tarhoňu a miešame kým nemení farbu na zlatú a hnedú. Podlejeme vodou zarovno a osolíme, stále miešame aby sa neprichytila.. kým sa odparí voda. Tarhoňa je hotová ak sa nelepí a je sipká ????

  3. 3

    Ako bonus môžete pridať zeleninu pripravenú napríklad na pare :)

Zdroj: ELENA

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Bravčové medailóniky s hubami
Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou
Cisárske trhance inak
Kuracie závitky so syrom a šunkou
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Bolonské špagety alá MIMI
Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky
Červená kapusta s bravčovým karé
Plnené kuracie rolky s ryžou a hranolkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf