Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
700 g | Bravčové mäso (karé) |
1 KS | Cibuľa |
1 PL | Bravčová masť |
150 g | Slanina |
3 strúčik | Cesnak |
1 ČL | Červená paprika sladká |
  | Korenie 4 farieb |
  | Rozmarín |
1 PL | Horčica plnotučná |
  | Vývar |
Bravčové plátky osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme horčicou obalíme v hladkej múke. Na masti si opražíme na kocky nakrájanú slaninku, potom nakrájanú 1 cibuľu. Po chvíli pridáme nakrájané asi 3 strúčiky cesnaku krátko spolu orestujeme. Pridáme mäso a prudko z každej strany opečieme. Vmiešame 1 malú lyžičku ml. papriky, farebné korenie, vetvičku rozmarínu, ešte trochu horčice, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.
Občas premiešame a podľa potreby podlejeme. Kto chce šťavu bez korenin môže rozmixovat. Ja nemixujem. ????