listok

Komentár kuchára

Tak dneska jsem těm svým masožroutům zamotala hlavu kouskem zamotaného mladého hovězího. :D Nevím proč, ale vždycky je tak trochu potěší, když na talíři nepřistane jen obyčejné PLACATÉ maso.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Teľacie karé nie je príliš vysoké, preto som rezala vždy 1cm silný plátok, ale nedokrojila až na podložku a až druhý plátok dokrojila celý. Vzniknú také knižočky, ktoré sa otvoria, rozloží na podložku a dôkladne rozklepú.

  • Krok 2.

    Naklepané mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a z vnútornej strany potrieme hrubozrnnou horčicou, navrch položíme plátok či dva anglickej slaniny a zamotávajú ako vtáčiky (malá roláda). Ja zabezpečím dvoma špáradlami, aby sa nerozmotávali (možno obviazať niťou alebo použiť štipce).

  • Krok 3.

    Sprudka orestujeme na masti zo všetkých strán, urovnáme do tlakového hrnca, do rozpálenej panvice vlejeme trochu vody a vzniknutú šťavu nalejeme na mäso, pridáme ešte toľko vody, aby bolo mäso ponorené, pridáme kocku masoxu, 2 lyžičky hrubozrnné horčice, hrniec uzavrieme a varíme asi 40 minút. Potom hrniec vypneme a necháme dôjsť.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept