Tak dneska jsem těm svým masožroutům zamotala hlavu kouskem zamotaného mladého hovězího. :D Nevím proč, ale vždycky je tak trochu potěší, když na talíři nepřistane jen obyčejné PLACATÉ maso.
Teľacie karé nie je príliš vysoké, preto som rezala vždy 1cm silný plátok, ale nedokrojila až na podložku a až druhý plátok dokrojila celý. Vzniknú také knižočky, ktoré sa otvoria, rozloží na podložku a dôkladne rozklepú.
Naklepané mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a z vnútornej strany potrieme hrubozrnnou horčicou, navrch položíme plátok či dva anglickej slaniny a zamotávajú ako vtáčiky (malá roláda). Ja zabezpečím dvoma špáradlami, aby sa nerozmotávali (možno obviazať niťou alebo použiť štipce).
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept