Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou

Hodnotenie (5/5)
13
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tak dneska jsem těm svým masožroutům zamotala hlavu kouskem zamotaného mladého hovězího. :D Nevím proč, ale vždycky je tak trochu potěší, když na talíři nepřistane jen obyčejné PLACATÉ maso.Danula
Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou
videní 327
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Teľacie (karé)
10x plátok Anglická slanina
1 PL Horčičné semeno
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 kocka Masox (bojón)
1 ČL Sójová omáčka (podľa chuti)
1 PL Múka hladká
100 g Bravčová masť (cca)
Postup prípravy pre Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou
  1. 1

    Teľacie karé nie je príliš vysoké, preto som rezala vždy 1cm silný plátok, ale nedokrojila až na podložku a až druhý plátok dokrojila celý. Vzniknú také knižočky, ktoré sa otvoria, rozloží na podložku a dôkladne rozklepú.

  2. 2

    Naklepané mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a z vnútornej strany potrieme hrubozrnnou horčicou, navrch položíme plátok či dva anglickej slaniny a zamotávajú ako vtáčiky (malá roláda). Ja zabezpečím dvoma špáradlami, aby sa nerozmotávali (možno obviazať niťou alebo použiť štipce).

  3. 3

    Sprudka orestujeme na masti zo všetkých strán, urovnáme do tlakového hrnca, do rozpálenej panvice vlejeme trochu vody a vzniknutú šťavu nalejeme na mäso, pridáme ešte toľko vody, aby bolo mäso ponorené, pridáme kocku masoxu, 2 lyžičky hrubozrnné horčice, hrniec uzavrieme a varíme asi 40 minút. Potom hrniec vypneme a necháme dôjsť.

  4. 4

    Mäso z hrnca vyberieme a uložíme stranou. Do hrnčeka odoberieme trochu vývaru a necháme vychladnúť. Potom vo vychladnutom vývare rozmiešame trochu hladkej múky a omáčku vzniknutú záklechtkou zahustíme. Necháme ešte asi 10 minút prevariť, dosolíme, dochutíme sójovou omáčkou a okoreníme podľa chuti.

  5. 5

    Ako prílohu podávame ryžu podľa vlastnej chuti

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Morčacie soté špeciál
Kuracie na smotane
Viedenská roštenka s petržlenovým krémom
Zemiakový prívarok
Hermelín v zemiakovom cestíčku
Kuracie kari soté s horčicou
Ryba na masle s hráškovým pyré
Jednoduchý jahodový koláč
Cookies
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf