Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
Kuchár/ka: Danula
videní 71
16.03.2019
Mäsové guľky:
Množstvo Ingrediencia
700 g Mleté mäso
120 g Múka hladká (cca)
2 PL Solamyl
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 lPitná voda
1 kockaMasox (bojón)
1 KSCibuľa
50 gMaslo
3 PLMúka hladká
400 mlZeleninový vývar (koľko treba)
2x plechovkaParadajkový pretlak
4 PLCukor kryštálový
Postup prípravy pre Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
  1. 1

    Mäsové guľky: Dnes som použila hotový polotovar, ochutenú masovú sekanú od mäsiara. Lyžicou som vykrajovala kúsky, ktoré som vytvarovala do guľôčok a tieto obaľovala v zmesi hladkej múky a solamylu. Potom som ich zvoľna smažila vo vyššej vrstve oleja. Potom je potrebné odsať papierovou utierkou prebytočný tuk. Ja odkladám do hrnca s papierovou podložkou, tuk odkvapká dole sám.

  2. 2

    Omáčka: V hrnci zvaríme asi 1l vody s 1 kockou masoxu a s korením (kúsok celej škorice, 1 drvený bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, pár guľôčok nového korenia), nechám variť asi 20 minút, potom scedíme. Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, prisypeme asi 3 lyžice hladkej múky a vymiešame svetlú zápražku. Tú za stáleho miešania rozriedime koreneným vývarom a nechám dobre prevariť. Pridám 2 plechovky paradajkového pretlaku a 4 lyžice kryštálu, prisolíme podľa chuti a nechám ešte chvíľu prehriať.

  3. 3

    Cestoviny zvolíme podľa vlastného uváženia a chuti. V našom prípade som použila kolienka.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Jablkové rezy s pudingovým krémom
Ryba s bylinkovým maslom
Zeleninový šalát vhodný aj ako príloha
Bravčová krkovička s cibuľou
Langoše
Škvarkové pagáče
Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Filet na kôprovej omáčke
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf