Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami

Hodnotenie (4.9/5)
8
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 509
16.03.2019
Mäsové guľky:
Množstvo Ingrediencia
700 g Mleté mäso
120 g Múka hladká (cca)
2 PL Solamyl
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 lPitná voda
1 kockaMasox (bojón)
podľa chuti  Korenie
1 KSCibuľa
50 gMaslo
3 PLMúka hladká
400 mlZeleninový vývar (koľko treba)
2x plechovkaParadajkový pretlak
4 PLCukor kryštálový
Postup prípravy pre Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
  1. 1

    Mäsové guľky: Dnes som použila hotový polotovar, ochutenú masovú sekanú od mäsiara. Lyžicou som vykrajovala kúsky, ktoré som vytvarovala do guľôčok a tieto obaľovala v zmesi hladkej múky a solamylu. Potom som ich zvoľna smažila vo vyššej vrstve oleja. Potom je potrebné odsať papierovou utierkou prebytočný tuk. Ja odkladám do hrnca s papierovou podložkou, tuk odkvapká dole sám.

  2. 2

    Omáčka: V hrnci zvaríme asi 1l vody s 1 kockou masoxu a s korením (kúsok celej škorice, 1 drvený bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, pár guľôčok nového korenia), nechám variť asi 20 minút, potom scedíme. Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, prisypeme asi 3 lyžice hladkej múky a vymiešame svetlú zápražku. Tú za stáleho miešania rozriedime koreneným vývarom a nechám dobre prevariť. Pridám 2 plechovky paradajkového pretlaku a 4 lyžice kryštálu, prisolíme podľa chuti a nechám ešte chvíľu prehriať.

  3. 3

    Cestoviny zvolíme podľa vlastného uváženia a chuti. V našom prípade som použila kolienka.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Chilli con carne
Kuracie kari placky z cukety
Syrovo smotanové cestoviny so šunkou
Kuracie prsia s olivami
Kokosový obaľovaný koláč
Tiramisu do pohára
Kokosové rezy
Kuracie slimáky na špajli so zemiakovou kašou
Roláda bez múky s krémom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf