Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami

Hodnotenie (4.9/5)
8
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1716
16.03.2019
Mäsové guľky:
Množstvo Ingrediencia
700 g Mleté mäso
120 g Múka hladká (cca)
2 PL Solamyl
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 lPitná voda
1 kockaMasox (bojón)
podľa chuti  Korenie
1 KSCibuľa
50 gMaslo
3 PLMúka hladká
400 mlZeleninový vývar (koľko treba)
2x plechovkaParadajkový pretlak
4 PLCukor kryštálový
Postup prípravy pre Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
  1. 1

    Mäsové guľky: Dnes som použila hotový polotovar, ochutenú masovú sekanú od mäsiara. Lyžicou som vykrajovala kúsky, ktoré som vytvarovala do guľôčok a tieto obaľovala v zmesi hladkej múky a solamylu. Potom som ich zvoľna smažila vo vyššej vrstve oleja. Potom je potrebné odsať papierovou utierkou prebytočný tuk. Ja odkladám do hrnca s papierovou podložkou, tuk odkvapká dole sám.

  2. 2

    Omáčka: V hrnci zvaríme asi 1l vody s 1 kockou masoxu a s korením (kúsok celej škorice, 1 drvený bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, pár guľôčok nového korenia), nechám variť asi 20 minút, potom scedíme. Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, prisypeme asi 3 lyžice hladkej múky a vymiešame svetlú zápražku. Tú za stáleho miešania rozriedime koreneným vývarom a nechám dobre prevariť. Pridám 2 plechovky paradajkového pretlaku a 4 lyžice kryštálu, prisolíme podľa chuti a nechám ešte chvíľu prehriať.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Zeleninový vývar
Omeleta so šunkou
Orechovo tvarohová roláda
Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
Plnená kuracia roláda
Zapekaná ryža
Plnená zemiaková placka s kuracím mäsom
Syrové placky - zemiakové
Cuketové placky
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie