Karbonátky / Fašírky pečené v rúre

Hodnotenie (4.8/5)
6
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Už pár let peču karbanátky v troubě. Ne snad proto, že bych začala žít zdravě a odmítala všechno tučné a nasáklé omastkem. Ale prostě nám tahle DIETNEJŠÍ verze zachutnala a mně se zalíbila rychlá příprava bez zdlouhavého postávání u plotny. A protože potřebuju mít v zásobě takové to cestovní masíčko, co večer vytáhnu z mrazáku a taťka si ho může druhý den sbalit s sebou na cestu, peču rovnou celý plech...Danula
videní 874
16.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1,5 Kg Mleté mäso (mix bravčovo-hovädzie)
2 KS Cibuľa (stredne veľké, nadrobno)
5 strúčik Cesnak (prelisovať)
4 PL Horčica plnotučná
4 PL Kečup (pikantný)
1 PL Majorán
3 ČL Soľ (podľa chuti)
1 ČL Čierne korenie mleté
2 KS Vajce
4 krajce   Toastový chlieb
1 hrsť Petržlenová vňať (čerstvá)
Postup prípravy pre Karbonátky / Fašírky pečené v rúre
  1. 1

    Rekapitulácia, Karbonátky pečenie v rúre: Cca 1500g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 2 stredne veľké cibule (nadrobno), 5 strúčikov cesnaku (prelisovať), 4 lyžice plnotučnej horčice, 4 lyžice ostrého kečupu, 1 lyžica sušenej majoránky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžičky zmesi korenia na mleté mäso, 2 vajcia, 4 krajce čerstvého hriankového chleba (na pidikostičky), hrsť čerstvej sekanej petržlenovej vňate.

  2. 2

    Všetky suroviny dôkladne premiešame, necháme asi hodinku odležať a potom tvarujeme vlhkými rukami placky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

  3. 3

    Samozrejme nemusíte urobiť takú veľkú porciu. Radá si nejaké zamrazím, aby bolo ak bude chuť v dosahu :)

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
Strieborný losos a Batatové pyré
Grilovaný hermelín s medom a malinami
Domáca parená-kysnutá knedľa
Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
Cuketa plnená Hermelínom
Rýchly linecký koláč
Francúzske zemiaky na môj spôsob
Zapekané fussilli s brokolicou a sherry paradajkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf