Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Hovädzie mäso |
2 KS | Cibuľa šalotka |
1/2 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
2 ČL | Červená paprika sladká (cca) |
1/2 balenie | Guľašové korenie |
2 PL | Paradajkový pretlak |
2 strúčik | Cesnak |
1 štipka | Medvedí cesnak |
1 ČL | Petržlenová vňať |
2 štipka | Rasca |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 hrnček | Múka hladká |
1 hrnček | Múka polohrubá |
trochu   | Olej |
1 KS | Vajce |
1 dl | Mlieko |
1 ČL | Petržlenová vňať |
3/4 ČL | Soľ (cca) |
Šalotku si nakrájame na drobno -speníme .Pridáme na kocky pokrájané mäso. Ochutíme soľou ,čiernym mletým korením ,červenou paprikou pridáme gulášové korenie .Podlejeme vodou .Pridáme dve PL pretlaku, medvedí cesnak, strúčik dva cesnaku, petržlenovú vňať a rascu..Dusíme. Zahustime hladkou múkou.
Zmiešame Hrnček hladkej múky, hrnček polohrubej múky trošku oleja, 1 vajíčko, mlieko, medvedí cesnak, petržlenovú vňať a soľ. Vytvoríme tak cesto a to cez haluškovač pridáme do vriacej vody v hrnci. Keď halušky vyplávajú.. sú hotové