Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou

Hodnotenie (4.9/5)
18
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 3898
06.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové)
1 KS Cibuľa (nadrobno)
1 dl Olej (koľko treba)
1/2 hrnček Strúhanka
1 KS Vajce
1 štipka Muškátový oriešok
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 KSCibuľa (nadrobno)
50 gMaslo
40 gMúka hladká
60 mlHovädzí vývar
1/2 kelímokSmotana na šľahanie
2 PLHorčica plnotučná
2 ČLWorcestrová omáčka
1 ČLSoľ (podľa chuti)
1/2 ČLČierne korenie mleté (podľa chuti)
kúsok  Petržlenová vňať (podľa chuti)
Postup prípravy pre Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
  1. 1

    Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.

  2. 2

    Omáčka: 600ml hovädzieho vývaru alebo ja dala vodu a 1/2 kocky masoxu. Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umíchat svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať. A ako čerešnička na tortu sa skvele hodia brusnice.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

avatar
Peter Lauf | 07.03.2019 11:21:35
Skvelé
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bryndzová nátierka
Kuracie na smotane
Cuketový nákyp so syrom
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Bravčové závitky so slaninou a ryžou
Makový koláč s citrónovou polevou
Bryndzové halušky
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Kuracie závitky so syrom a šunkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie