listok

Komentár kuchára

Tieto mäsové guličky si naozaj obľúbiš. Jednoduchý recept a ešte väčší zážitok z chuti mäsovej guľky :) Vyskúšaj ich a daj mi vedieť ako ti chutili.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.

  • Krok 2.

    Omáčka: 600ml hovädzieho vývaru alebo ja dala vodu a 1/2 kocky masoxu. Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umíchat svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať. A ako čerešnička na tortu sa skvele hodia brusnice.

  • Krok 3.

    Ako príloha je skvelá zemiaková kaša / pyré

Komentáre (1)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept