Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou

Hodnotenie (4.9/5)
17
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Kuchár/ka: Danula
videní 1561
06.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové)
1 KS Cibuľa (nadrobno)
1 dl Olej (koľko treba)
1/2 hrnček Strúhanka
1 KS Vajce
1 štipka Muškátový oriešok
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 KSCibuľa (nadrobno)
50 gMaslo
40 gMúka hladká
60 mlHovädzí vývar
1/2 kelímokSmotana na šľahanie
2 PLHorčica plnotučná
2 ČLWorcestrová omáčka
1 ČLSoľ (podľa chuti)
1/2 ČLČierne korenie mleté (podľa chuti)
kúsok  Petržlenová vňať (podľa chuti)
Postup prípravy pre Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
  1. 1

    Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.

  2. 2

    Omáčka: 600ml hovädzieho vývaru alebo ja dala vodu a 1/2 kocky masoxu. Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umíchat svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať. A ako čerešnička na tortu sa skvele hodia brusnice.

  3. 3

    Ako príloha je skvelá zemiaková kaša / pyré

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
avatar
Peter Lauf | 07.03.2019 11:21:35
Skvelé
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Jablková bomba
Kuracie prsia na kocky v smotanovo-kari omáčke s mrkvou a cestovinami
Nepečený BeBe koláč - Kávový mramoráčik
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
Španielske vtáčky
Lasagne s mäsom
Kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf