listok
Danula Vašíčková

Porcií 5
Minút 90
Náročnosť Nízka

(4.93 / 5)
Videné: 10 294 x
Bravčové líčka na pive

Komentár kuchára

Tatínkovo oblíbené jídlo. Příjemně navinulá chuť a masíčko měkounké jako dort...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava ingrediencií: Cca 1kg bravčových líčok (odblanit a prekrájať na väčšie kúsky), 2 cibule (nadrobno), 6 strúčikov cesnaku (nadrobno), 400ml svetlého piva, 2 lyžičky mletej pálivej papriky, 2 kocky masoxu, 1 a 1/2 kelímku kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.

  • Krok 2.

    Na masti sprudka orestovať mäso, kým sa nezatiahne a šup s ním do pomalého hrnca. Pridať cibuľu, cesnak, mletú papriku, Masox, soľ a mleté čierne korenie, zaliať pivom a pridať toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Dusiť domäkka (v prípade pomalého hrnca 4 hodinky na vyššiu, tj II.stupeň). Potom rozmiešame múku s kyslou smotanou a touto zmesou všetko zahustíme a ešte asi 15 minutiek prevaríme.

  • Krok 3.

    Pokrm možno samozrejme úplne v pohode pripraviť aj v klasickom tlakovom hrnci.

  • Krok 4.

    Ako príloha: vhodný je knedlík

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept