Bravčové líčka na pive

Hodnotenie (5/5)
15
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tatínkovo oblíbené jídlo. Příjemně navinulá chuť a masíčko měkounké jako dort...Danula
Bravčové líčka na pive
Kuchár/ka: Danula
videní 158
04.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové líčka
2 KS Cibuľa (väčšie)
6 strúčik Cesnak
400 ml Pivo svetlé
2 ČL Červená paprika pálivá
2 kocka Masox (bojón)
1 a 1/2 kelímok Kyslá smotana
3 PL Múka hladká
1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Postup prípravy pre Bravčové líčka na pive
  1. 1

    Príprava ingrediencií: Cca 1kg bravčových líčok (odblanit a prekrájať na väčšie kúsky), 2 cibule (nadrobno), 6 strúčikov cesnaku (nadrobno), 400ml svetlého piva, 2 lyžičky mletej pálivej papriky, 2 kocky masoxu, 1 a 1/2 kelímku kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.

  2. 2

    Na masti sprudka orestovať mäso, kým sa nezatiahne a šup s ním do pomalého hrnca. Pridať cibuľu, cesnak, mletú papriku, Masox, soľ a mleté čierne korenie, zaliať pivom a pridať toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Dusiť domäkka (v prípade pomalého hrnca 4 hodinky na vyššiu, tj II.stupeň). Potom rozmiešame múku s kyslou smotanou a touto zmesou všetko zahustíme a ešte asi 15 minutiek prevaríme.

  3. 3

    Pokrm možno samozrejme úplne v pohode pripraviť aj v klasickom tlakovom hrnci.

  4. 4

    Ako príloha: vhodný je knedlík

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Domáce cestoviny s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom
Skvelý segedínsky guláš s knedľou
Bravčové plátky na pive
Hovädzia roštenka na hubách
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Boršč
Krehké šatôčky s kyslou smotanou
Tekvicová polievka
Banán v čokoláde
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf