Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové líčka |
2 KS | Cibuľa (väčšie) |
6 strúčik | Cesnak |
400 ml | Pivo svetlé |
2 ČL | Červená paprika pálivá |
2 kocka | Masox (bojón) |
1 a 1/2 kelímok | Kyslá smotana |
3 PL | Múka hladká |
1-2 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
Príprava ingrediencií: Cca 1kg bravčových líčok (odblanit a prekrájať na väčšie kúsky), 2 cibule (nadrobno), 6 strúčikov cesnaku (nadrobno), 400ml svetlého piva, 2 lyžičky mletej pálivej papriky, 2 kocky masoxu, 1 a 1/2 kelímku kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.
Na masti sprudka orestovať mäso, kým sa nezatiahne a šup s ním do pomalého hrnca. Pridať cibuľu, cesnak, mletú papriku, Masox, soľ a mleté čierne korenie, zaliať pivom a pridať toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Dusiť domäkka (v prípade pomalého hrnca 4 hodinky na vyššiu, tj II.stupeň). Potom rozmiešame múku s kyslou smotanou a touto zmesou všetko zahustíme a ešte asi 15 minutiek prevaríme.