Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Mám pocit, že i kdybych téhle omáčky uvařila kotel, kluci by si s ní hravě poradili.Danula
videní 770
04.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Kuracie srdcia
50 g Slanina
trochu   Sójová omáčka
trochu   Worcestrová omáčka
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 PL Múka hladká
  Pitná voda
Postup prípravy pre Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou
  1. 1

    Cca 1kg kuracích srdiečok (očistiť, popr. Odblanit), 50g údenej slaniny bez kože (na kocky), voda, tmavá sójová omáčka, worcesterskej omáčka, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka.

  2. 2

    V tlakovom hrnci nechám roztopiť na kocky nakrájanú slaninu, vsypem kuracie srdiečka (ja ich ešte pozdĺžne rozrežem), zalejeme vodou a dusíme asi 45 minút. Potom nechám v hrnci dôjsť, časť vývaru odoberiem na záklechtku, tzn. že v odobratej vychladnuté časti vývaru rozmiešame trochu hladkej múky, vlejeme späť k mäsu, premiešame a necháme prevariť.

  3. 3

    Pridám sójovú omáčku, trochu worchester, soľ a mleté čierne korenie a ešte zľahka povaríme.

  4. 4

    Ako prílohu podávame (u nás obľúbenú) jasmínovú (jazmínovú) ryžu

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Domáce cestoviny s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom
Taliansko bulharské rizoto
Koláč z kyslého mlieka
Chilli špagety s kuracími rezancami na čínsky spôsob
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Filety pstruha na masle
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Špagety s mletým mäsom a olivami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf