Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Morčacie prsia |
150 ml | Pivo svetlé |
1 KS | Vajce |
2 PL | Horčica plnotučná |
2 ČL | Sójová omáčka |
2 PL | Solamyl |
4 PL | Múka hladká |
1 ČL | Grilovacie korenie |
1/2 ČL | Cesnak (sušený) |
1 ČL | Soľ |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Zemiaky |
1/2 ČL | Rozmarín |
200 g | Syr (napr eidam) |
1 kelímok | Smotana na varenie |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
Morčacie prsia narezať, naklepať a nechať aspoň 3 hodinky marinovať v cestíčku: 150ml piva, 1 vajce, 2 lyžice plnotučnej horčice, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice Solamylu, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžička grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 1 lyžička soli (toto množstvo bolo na 8 odrezkov). Potom vkladať mäso do rozpáleného tuku a smažiť z oboch strán dozlatista.
Zemiaky olúpať a nakrájať na 0,5cm kolieska, vložiť do pekáča, posypať sušeným rozmarínom a pokvapkať olejom, premiešať a vložiť do rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Keď začnú zlatnúť, posypať strúhaným syrom a zaliať smotanou, osoliť a premiešať. Opäť vrátiť do rúry a nechať zapiecť