Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom

Hodnotenie (5/5)
13
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom
Kuchár/ka: Danula
videní 361
01.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Morčacie prsia
150 ml Pivo svetlé
1 KS Vajce
2 PL Horčica plnotučná
2 ČL Sójová omáčka
2 PL Solamyl
4 PL Múka hladká
1 ČL Grilovacie korenie
1/2 ČL Cesnak (sušený)
1 ČL Soľ
Zemiaky:
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky
1/2 ČLRozmarín
200 gSyr (napr eidam)
1 kelímokSmotana na varenie
1 ČLSoľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom
  1. 1

    Morčacie prsia narezať, naklepať a nechať aspoň 3 hodinky marinovať v cestíčku: 150ml piva, 1 vajce, 2 lyžice plnotučnej horčice, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice Solamylu, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžička grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 1 lyžička soli (toto množstvo bolo na 8 odrezkov). Potom vkladať mäso do rozpáleného tuku a smažiť z oboch strán dozlatista.

  2. 2

    Zemiaky olúpať a nakrájať na 0,5cm kolieska, vložiť do pekáča, posypať sušeným rozmarínom a pokvapkať olejom, premiešať a vložiť do rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Keď začnú zlatnúť, posypať strúhaným syrom a zaliať smotanou, osoliť a premiešať. Opäť vrátiť do rúry a nechať zapiecť

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Taliansko bulharské "rizoto"
Kuracie Stroganov, pečené zemiaky a ryža
Plnená kuracia roláda
Cesnaková nátierka
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Linecké keksy
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Rizoto so sušenými paradajkami
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf