Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom

slide
(4.93 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

  • Zemiaky:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Morčacie prsia narezať, naklepať a nechať aspoň 3 hodinky marinovať v cestíčku: 150ml piva, 1 vajce, 2 lyžice plnotučnej horčice, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice Solamylu, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžička grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 1 lyžička soli (toto množstvo bolo na 8 odrezkov). Potom vkladať mäso do rozpáleného tuku a smažiť z oboch strán dozlatista.

  • Krok 2.

    Zemiaky olúpať a nakrájať na 0,5cm kolieska, vložiť do pekáča, posypať sušeným rozmarínom a pokvapkať olejom, premiešať a vložiť do rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Keď začnú zlatnúť, posypať strúhaným syrom a zaliať smotanou, osoliť a premiešať. Opäť vrátiť do rúry a nechať zapiecť

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.