Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Mleté mäso |
2 balenie | Mozzarella |
12 plátok | Anglická slanina |
300 g | Syr (tvrdý) |
400 ml | Smotana na šľahanie |
1 dl | Mlieko |
4 PL | Kečup jemný |
2 PL | Ajvar (zeleninová pasta) |
1/2 ČL | Čili korenie mleté |
1 hrsť | Bazalka (nasekat) |
2 balenia mozarelly (celkom 200g, každú guľôčku rozrezať na 6 dielikov), 12 veľkých plátkov anglickej slaniny, 300g tvrdého syra (použila som obyč. Eidam, najemno nastrúhať), 2 tégliky smotany na šľahanie (celkom 400g), 1/2 téglika mlieka (kelímok je myslený ten od smotany), 4 lyžice kečupu, 2 lyžice ajvar (zeleninová pasta), 1/2 lyžičky mletého čili, čerstvá bazalka ( nasekať).
Každý kúsok mozarelly dôkladne zabaliť do fašírky, utvoriť valčeky, obaliť každý jednotlivo plátkom anglickej slaniny a naskladať do pekáča alebo zapekacej misy.