Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 KS | Bravčová panenka (2x200g) |
10 plátok | Anglická slanina |
1 dl | Kurací vývar |
4 KS | Cibuľa červená (väčšie) |
40 g | Cukor kryštálový |
50 ml | Vinný ocot (červený) |
50 ml | Olej slnečnicový |
1 ČL | Soľ |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
0,5 Kg | Zemiaky |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
40 g | Maslo |
1 dl | Mlieko plnotučné |
Panenku si zabalíme do slaninky a na panvici s trochou oleja orestujeme s každej strany. Podleje vývarom, privedieme k varu, plamen odstavíme a necháme pod pokrievkou asi 5 minút odstáť. Panenku vyberieme a do výpeku necháme rozpustiť kúsok masla.
Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a v menšom hrnci ju necháme skaramelizovať s cukrom a octom