listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso naporcujeme (hlavu, hrudný kôš a vnútornosti schováme na polievku), osolíme, okoreníme, opražíme na masle a vložíme do klasického hrnca. Do výpeku vsypeme zeleninu a zarestujeme, potom vsypeme na mäso. Pridáme paradajky aj s nálevom, vetvičky rozmarínu, bobkový list, soľ a mleté ​​čierne korenie, zalejeme vínom a dolejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme domäkka, v pomalom hrnci 5 hodín na vyšší stupeň, mäso musí doslova samo odpadávať od kosti.

  • Krok 2.

    Hotové som nechala v chlade odležať do druhého dňa, ale môžete hneď pokračovať v príprave. Druhý deň všetko zohrejeme, aby mäso zmäklo a išlo pekne obrat, vyberieme ho z omáčky, oberieme a kúsky s dlhšími vláknami radšej ešte prekrojíme.

  • Krok 3.

    Omáčku dochutíme soľou, korením, cukrom a Podravka ochucovadlom, zahustíme hotovú svetlou zápražkou, vrátime do nej obranné mäso a všetko ešte prehrejeme.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept