Králičie ragú a domáce rezance

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Králičie ragú a domáce rezance
Kuchár/ka: Danula
videní 79
19.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Králik
2 KS Cibuľa (nadrobno)
6 KS Zelerová vňať (na malé kocky)
2 KS Mrkva (na malé kocky)
4 strúčik Cesnak (nadrobno)
100 g Maslo
300 ml Červené víno
2 Konzerva Paradajka (lúpané sterilizované krájané)
2 KS Rozmarín (vetvičky)
2 KS Bobkový list
  Zeleninový vývar
  Hotová svetlá zápražka
Postup prípravy pre Králičie ragú a domáce rezance
  1. 1

    Mäso naporcujeme (hlavu, hrudný kôš a vnútornosti schováme na polievku), osolíme, okoreníme, opražíme na masle a vložíme do klasického hrnca. Do výpeku vsypeme zeleninu a zarestujeme, potom vsypeme na mäso. Pridáme paradajky aj s nálevom, vetvičky rozmarínu, bobkový list, soľ a mleté ​​čierne korenie, zalejeme vínom a dolejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme domäkka, v pomalom hrnci 5 hodín na vyšší stupeň, mäso musí doslova samo odpadávať od kosti.

  2. 2

    Hotové som nechala v chlade odležať do druhého dňa, ale môžete hneď pokračovať v príprave. Druhý deň všetko zohrejeme, aby mäso zmäklo a išlo pekne obrat, vyberieme ho z omáčky, oberieme a kúsky s dlhšími vláknami radšej ešte prekrojíme.

  3. 3

    Omáčku dochutíme soľou, korením, cukrom a Podravka ochucovadlom, zahustíme hotovú svetlou zápražkou, vrátime do nej obranné mäso a všetko ešte prehrejeme.

  4. 4

    Domáce rezance: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, vlažná voda. Na dosku vsypeme múku, uprostred urobíme jamku a do nej rozklepneme vajcia, pridáme trošku vody (tak 1-2 lyžice) a vidličkou všetko rozmiešame. Potom už hnetieme rukami, cesto je veľa tuhé, ale nesmie byť drobivé. Ak je cesto príliš suché, pridáme po troškách vodu, kým nie je hladké. Celý bochník cesta nechávam chvíľu odpočinúť pod nahriatym hrncom. Potom rozdelím na menšie diely a postupne prejdem strojčekom na rezance a príslušnú matricou na široké rezance alebo krájame požadované tvary ručne. Nechám mierne preschnúť a potom varím v osolenej vriacej vode do polomäkka. Hotové Scedíme, prelejte studenou vodou, opäť zlejte a premiešam s olejom, aby sa nezlepili.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie mäso na smotane s nokami
Plnené šampiňóny
Syrová omáčka
Rýchly jablkový bochník
Zapekané fussilli s brokolicou a sherry paradajkami
Bratislavské pliecko s cestovinami
Grilovaný hermelín s medom a malinami
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf