Králičie ragú a domáce rezance

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 767
19.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Králik
2 KS Cibuľa (nadrobno)
6 KS Zelerová vňať (na malé kocky)
2 KS Mrkva (na malé kocky)
4 strúčik Cesnak (nadrobno)
100 g Maslo
300 ml Červené víno
2 Konzerva Paradajka (lúpané sterilizované krájané)
2 KS Rozmarín (vetvičky)
2 KS Bobkový list
  Zeleninový vývar
  Hotová svetlá zápražka
  Cukor kryštálový
  Podravka
  Včelí med
Postup prípravy pre Králičie ragú a domáce rezance
  1. 1

    Mäso naporcujeme (hlavu, hrudný kôš a vnútornosti schováme na polievku), osolíme, okoreníme, opražíme na masle a vložíme do klasického hrnca. Do výpeku vsypeme zeleninu a zarestujeme, potom vsypeme na mäso. Pridáme paradajky aj s nálevom, vetvičky rozmarínu, bobkový list, soľ a mleté ​​čierne korenie, zalejeme vínom a dolejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme domäkka, v pomalom hrnci 5 hodín na vyšší stupeň, mäso musí doslova samo odpadávať od kosti.

  2. 2

    Hotové som nechala v chlade odležať do druhého dňa, ale môžete hneď pokračovať v príprave. Druhý deň všetko zohrejeme, aby mäso zmäklo a išlo pekne obrat, vyberieme ho z omáčky, oberieme a kúsky s dlhšími vláknami radšej ešte prekrojíme.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Špenátová s vajíčkom
Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Francúzky toast
Bravčové medailóniky s hubami
Šalát s grilovaným oštiepkom
Hruškovo zelerová krémová polievka
Koložvárska (Klužská) kapusta
Kurací perkelt s haluškami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf