Králičie ragú a domáce rezance

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Králičie ragú a domáce rezance
videní 113
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Králik
2 KS Cibuľa (nadrobno)
6 KS Zelerová vňať (na malé kocky)
2 KS Mrkva (na malé kocky)
4 strúčik Cesnak (nadrobno)
100 g Maslo
300 ml Červené víno
2 Konzerva Paradajka (lúpané sterilizované krájané)
2 KS Rozmarín (vetvičky)
2 KS Bobkový list
  Zeleninový vývar
  Hotová svetlá zápražka
  Cukor kryštálový
  Podravka
  Včelí med
Postup prípravy pre Králičie ragú a domáce rezance
  1. 1

    Mäso naporcujeme (hlavu, hrudný kôš a vnútornosti schováme na polievku), osolíme, okoreníme, opražíme na masle a vložíme do klasického hrnca. Do výpeku vsypeme zeleninu a zarestujeme, potom vsypeme na mäso. Pridáme paradajky aj s nálevom, vetvičky rozmarínu, bobkový list, soľ a mleté ​​čierne korenie, zalejeme vínom a dolejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme domäkka, v pomalom hrnci 5 hodín na vyšší stupeň, mäso musí doslova samo odpadávať od kosti.

  2. 2

    Hotové som nechala v chlade odležať do druhého dňa, ale môžete hneď pokračovať v príprave. Druhý deň všetko zohrejeme, aby mäso zmäklo a išlo pekne obrat, vyberieme ho z omáčky, oberieme a kúsky s dlhšími vláknami radšej ešte prekrojíme.

  3. 3

    Omáčku dochutíme soľou, korením, cukrom a Podravka ochucovadlom, zahustíme hotovú svetlou zápražkou, vrátime do nej obranné mäso a všetko ešte prehrejeme.

  4. 4

    Domáce rezance: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, vlažná voda. Na dosku vsypeme múku, uprostred urobíme jamku a do nej rozklepneme vajcia, pridáme trošku vody (tak 1-2 lyžice) a vidličkou všetko rozmiešame. Potom už hnetieme rukami, cesto je veľa tuhé, ale nesmie byť drobivé. Ak je cesto príliš suché, pridáme po troškách vodu, kým nie je hladké. Celý bochník cesta nechávam chvíľu odpočinúť pod nahriatym hrncom. Potom rozdelím na menšie diely a postupne prejdem strojčekom na rezance a príslušnú matricou na široké rezance alebo krájame požadované tvary ručne. Nechám mierne preschnúť a potom varím v osolenej vriacej vode do polomäkka. Hotové Scedíme, prelejte studenou vodou, opäť zlejte a premiešam s olejom, aby sa nezlepili.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Cuketa plnená Hermelínom
Plnené Tortillové košíky syrom a dobrotou
Teľací steak so syrovou omáčkou a opekané zemiaky
Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
Rýchla roláda s marhuľovou marmeládou
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Morčací steak s cuketou
Kuracie prsia so zeleninou
Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf