Pivný guláš z teľacieho mäsa

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
260 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Kuchár/ka: Danula
videní 212
17.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Teľacie (nožina)
3 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno)
5 strúčik Cesnak (nadrobno)
1 PL Červená paprika sladká
500 ml Pivo svetlé
500 ml Vývar (koľko treba)
2 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie (podľa chuti)
1/2 ČL Čili korenie mleté (podľa chuti)
2 PL Paradajkový pretlak
1 PL Majoránka (podľa chuti)
  Múka hladká
Postup prípravy pre Pivný guláš z teľacieho mäsa
  1. 1

    Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na veľké kocky. Tie sprudka orestujeme na masti (restujte po častiach) a odložíme do pomalého hrnca. Vo výpeku orestujeme pekne dohneda cibuľu, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku odvariť.

  2. 2

    Všetko vlejeme do hrnca k mäsu, pridáme cesnak, paradajkový pretlak, mletú papriku, mleté ​​čierne korenie, soľ a pivo, zalejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené, uzavrieme a varíme na nižší stupeň asi 4 hodinky.

  3. 3

    Mäso musí byť mäkké. Potom zahustíme trochou hladkej múky, rozmiešané v studenej vode, pridáme majoránku a necháme ďalších 30 minút variť. Dochutíme mletým chilli, prípadne podľa chuti prisolíme.

  4. 4

    Podávame z cestovinami alebo zemiakmi.. podľa chuti.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Banánovo čučoriedkové toasty
Panenka s bylinkami
Cuketové rezy
Pečené kuracie stehná
Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Paradajková omáčka
Pečené a plnené kura
Zapekaná cuketa s ryžou a mletým mäsom
Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf