Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Teľacie (nožina) |
3 KS | Cibuľa (väčšie, nadrobno) |
5 strúčik | Cesnak (nadrobno) |
1 PL | Červená paprika sladká |
500 ml | Pivo svetlé |
500 ml | Vývar (koľko treba) |
2 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1/2 ČL | Čierne korenie (podľa chuti) |
1/2 ČL | Čili korenie mleté (podľa chuti) |
2 PL | Paradajkový pretlak |
1 PL | Majoránka (podľa chuti) |
  | Múka hladká |
Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na veľké kocky. Tie sprudka orestujeme na masti (restujte po častiach) a odložíme do pomalého hrnca. Vo výpeku orestujeme pekne dohneda cibuľu, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku odvariť.
Všetko vlejeme do hrnca k mäsu, pridáme cesnak, paradajkový pretlak, mletú papriku, mleté čierne korenie, soľ a pivo, zalejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené, uzavrieme a varíme na nižší stupeň asi 4 hodinky.