listok
Jarmila Laufová

Porcií 8
Minút 120
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 16 207 x
Koložvárska (Klužská) kapusta

Komentár kuchára

Tato Palo si pochvaloval. Je to to recept ešte od mojej mamky.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kapustu (ak je mohutná tak pokrájame a premyjeme) udusíme na slaninke so sľou. Na časti cibuľke orestujeme mäso so soľou, peprom a paprikou.

  • Krok 2.

    Zvlášť uvaríme ryžu v slanej vode a kúskom vegety.

  • Krok 3.

    Párky nakrájame (klobásy som teraz nemala). Dokopy zmiešame mäso, hotovú ryžu a párky.

  • Krok 4.

    Na plech, vymastený masťou dáme polovičku kapusty. Ďalej dáme zmes mäsa a navrh dáme druhú časť kapusty.

  • Krok 5.

    Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do rúry na cca 1 hodinu pri teplote 180°C.

  • Krok 6.

    Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept