Klužská (koložvárska) kapusta

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tato Palo si pochvaloval. Je to to recept ešte od mojej mamky.Jarmila
Klužská (koložvárska) kapusta
Kuchár/ka: Jarmila
videní 119
16.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 Kg Kapusta biela
100 g Slanina
2 KS Cibuľa
150 g Ryža (cca)
6 KS Párky (alebo 2 klobasy)
3 ČL Červená paprika sladká
1 ČL Soľ (podľa chut)
1/2 ČL Čierne korenie mleté
1/2 ČL Vegeta
1,5 Kg Zemiaky
500 ml Smotana na varenie
100 g Bravčová masť
Postup prípravy pre Klužská (koložvárska) kapusta
  1. 1

    Kapustu (ak je mohutná tak pokrájame a premyjeme) udusíme na slaninke so sľou. Na časti cibuľke orestujeme mäso so soľou, peprom a paprikou.

  2. 2

    Zvlášť uvaríme ryžu v slanej vode a kúskom vegety.

  3. 3

    Párky nakrájame (klobásy som teraz nemala). Dokopy zmiešame mäso, hotovú ryžu a párky.

  4. 4

    Na plech, vymastený masťou dáme polovičku kapusty. Ďalej dáme zmes mäsa a navrh dáme druhú časť kapusty.

  5. 5

    Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do rúry na cca 1 hodinu pri teplote 180°C.

  6. 6

    Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Jarmila Laufová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie krídelka s tymianom
Filet na kôprovej omáčke
Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
Bolonské špagety
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Kapustnica s domácou klobásou
Banánovo čučoriedkové toasty
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Domáca zmrzlina
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf