Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Kuchár/ka: Danula
videní 364
16.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
600 g Kuracie mäso (stehenné)
500 g Špenát (BABY, čerstvý)
1 KS Cibuľa (nadrobno)
3 strúčik Cesnak
300 ml Smotana na šľahanie
1 kocka Bujón slepačí
1 ČL Karí korenie
1/2 ČL Čierne korenie mleté
1 Kg Zemiakové gnocchi
Postup prípravy pre Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
  1. 1

    Použila som stehenné mäso, podľa mňa je šťavnatejšie a chutnejšie než prsia, očistiť a nakrájať na väčšie kúsky

  2. 2

    Na oleji necháme zozlatnúť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a zarestujeme. Do hrnca potom vsypeme umyté listy špenátu (predtým môžeme veľké listy nasekať), pridáme cesnak, karí, korenie a rozdrobíme bujónovú kocku, ľahko podlejeme vodou a dusíme asi 15-20 minút pod pokrievkou, občas premiešame. Potom zalejeme smotanou a za občasného miešania necháme zmes zhustnúť.

  3. 3

    Medzitým si v osolenej vode uvaríme podľa návodu zemiakové gnocchi, keď vyplávajú, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Do hotovej omáčky vsypeme gnocchi a necháme prehriať, dochutíme soľou a korením.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zapekaná ryža
Vajíčková nátierka so zelerom
Sex na tanieri ako výborný koláč
Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Gazdovské cestoviny s nivou
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Ovocný šalát
Špenátová roláda so syrom a šunkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf