Bratislavské pliecko s cestovinami

Hodnotenie (4.6/5)
43
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 44197
09.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Bravčové pliecko (na plátky)
2 KS Cibuľa (nadrobno)
2 PL Paradajkový pretlak
1 balenie Mrkva (baby karotka)
1/2 balenie Hrášok mrazený
1 KS Petržlen (na male kocky)
2 KS Uhorky nakládané (veľké)
750 ml Vývar (mäsový)
1/2 KS Citrón (šťava)
200 ml Mlieko
100 ml Smotana na šľahanie
100 ml Pitná voda
1 PL Múka hladká
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 dl Olej
Postup prípravy pre Bratislavské pliecko s cestovinami
  1. 1

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.

  2. 2

    Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

avatar
tererezka337@gmail.com | 20.11.2020 17:05:57
Najlepší recept
avatar
eb00013706 | 27.06.2020 10:34:50
Presne tak každý varí podľa svojej chuti.
avatar
Marta | 31.05.2020 12:51:21
Som zvedavá na výsledok
avatar
skutova.eva@centrum.sk | 20.05.2020 21:13:36
Zápražku z vody a múky? Používam väčšinou zátrepku zo smotany na vbarenie a ešte rpidám aj šľahačkovú, petržlen nedávam, len mrkvu a neskôr hrášok a uhorku, osladím a okyselým na konci, podľa potreby..... tento recept som pozerala, je na mnoho spôsobov, každý má ten svoj, ako vidím. Aj na suroviny aj na postup.....
avatar
majka.kadlecova007@gmail.com | 23.04.2020 11:20:47
Tak akurát to varím
avatar
valkovabozka@gmail.com | 23.02.2020 14:55:09
Skvelý recept, veľmi chutný, len sa tak zaprášilo za ním. Ďakujem
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Perníkový koláč ala MIMI
Zeleninovo-kurací špíz so zemiakmi
Grilované kurča na japonsky pôsob
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Syrové placky - zemiakové
Viedenská roštenka s petržlenovým krémom
Cuketové rolky
Ryba s bylinkovým maslom
Marhuľové rezy
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie