Bratislavské pliecko s cestovinami

Hodnotenie (4.6/5)
19
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 12565
09.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Bravčové pliecko (na plátky)
2 KS Cibuľa (nadrobno)
2 PL Paradajkový pretlak
1 balenie Mrkva (baby karotka)
1/2 balenie Hrášok mrazený
1 KS Petržlen (na male kocky)
2 KS Uhorky nakládané (veľké)
750 ml Vývar (mäsový)
1/2 KS Citrón (šťava)
200 ml Mlieko
100 ml Smotana na šľahanie
100 ml Pitná voda
1 PL Múka hladká
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 dl Olej
Postup prípravy pre Bratislavské pliecko s cestovinami
  1. 1

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.

  2. 2

    Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Ceketa v syrovom cestíčku
Hovädzie v paradajkovej omáčke
Syrová roláda s kuracími prsiami a hubami
Smotanové rezy
Grilované kuracie krídelka
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
Cuketové rezy
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
Tiramisu roláda špeciál
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf