Hovädzie znojemské mäso s ryžou

Hodnotenie (4.3/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 5699
07.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
600 g Hovädzie zadné
100 g Uhorky nakládané
1 ČL Soľ
1 KS Cibuľa
2-3 PL Olej
50 g Múka hladká
2 PL Horčica (podľa chuti)
Postup prípravy pre Hovädzie znojemské mäso s ryžou
  1. 1

    Na troche oleja prudko opečieme plátky hovädzieho mäsa, ktoré osolíme a potrieme horčicou. Odložíme ich na chvíľu bokom a na výpeku orestujeme na malé kocky pokrájaný kúsok údenej slaniny. Pridáme cibuľu krájanú na drobno a opečieme ju do hneda (nespáliť, len dlhšie opekať), aby bola pekná hnedá šťava. Mäso vložíme späť, trochu podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni za občasného premiešania. Neskôr už nepodlievame vodou, ale nálevom z uhoriek a dusíme ďalej.

  2. 2

    Pred koncom dusenia pridáme na kocky pokrájané dve sterilizované uhorky, krátko podusíme, potom hrniec odokryjeme a necháme väčšiu časť tekutiny odpariť.Podľa potreby zahustíme lyžicou múky rozmiešanej v studenej vode a ešte prevaríme pomaly aspoň 15 minút.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
Cuketové placky fit s tvarohovo-pizza dresingom
Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
Morčacie stehno na zeleninke
Pečené lekvárové buchty
Langoše z jogurtového cesta
Teľacie kocky na majoráne s cestovinami
Smažený losos a zemiakové ruže
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie