Viedenská roštenka s petržlenovým krémom

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Viedenská roštenka s petržlenovým krémom
videní 542
06.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Hovädzia roštenka
1 ČL Soľ
1 a pol KS Cibuľa (nadrobno)
1 PL Paradajkový pretlak
400 ml Vývar
Petržlenové pyré
Množstvo Ingrediencia
500 gPetržlen
1 ČLSoľ (podľa chuti)
250 mlSmotana na šľahanie
1 štipkaČierne korenie mleté (podľa chuti)
Postup prípravy pre Viedenská roštenka s petržlenovým krémom
  1. 1

    Plátky mäsa, mierne naklepeme, narežeme si okraje, aby sa nám pri restovaní neskrútili, osolíme, okoreníme a z oboch strán na troške oleja opečieme. Vyberieme na tanier. Do výpeku po roštenkách dáme cibuľu, nakrájanú nadrobno a restujeme dohneda. Pridáme lyžičku paradajkového pretlaku, ktorý restujeme spolu s cibuľkou, všetko premiešame a krátko smažíme. Roštenky vrátime späť do hrnca a zalejeme vývarom, len aby bolo mäso zľahka ponorené a premiešame. Priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom roštenky vyberieme, celý obsah rozmixujeme, podľa chuti.

  2. 2

    Petržlen očistíme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Tú zlejeme, petržlen preložíme do mixéra, osolíme, okoreníme a za postupného prilievania smotany vyšľaháme do hladkého krému.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Naďa Vágnerová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kurací paprikáš
Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
Nepečený BeBe koláč - Kávový mramoráčik
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Šunka plnená zeleninou
Melónovó marhuľový šalát so zázvorom
Zelerová polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf