Bratislavské pliecko

slide
  • Porcie: 6
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Ewelin Čertova
(4.86 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

  • Ďalej do omáčky:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčové pliecko v celku umyjeme, osušíme a nasolíme. Na rozohriatom tuku osmažíme nasekanú cibuľu a na nej osmažíme kus mäsa v celku. Mäso obraciame, aby sa opieklo a zatiahlo zo všetkých strán. Do výpeku pridáme rajčinový pretlak, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou za občasného podlievania do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na porcie.

  • Krok 2.

    Mrkvu očistíme a nakrájame na rezančeky, vložíme zvlášť do druhého hrnca. Pridáme pokrájané sladko-kyslé sterilizované uhorky a hrášok. Podlejeme troškou vody a pomaly dusíme do polomäkka, aby nebola mrkva rozvarená. Omáčku (bez zeleniny) zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku. Pomaly povaríme aspoň 20 minút. Potom omáčku prepasírujeme (precedíme) do druhého hrnca, zjemníme smotanou a pridáme udusenú zeleninu. Prevaríme už len 5 minút za stáleho miešania. Chuť vylepšíme citrónovou šťavou.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.