Bratislavské pliecko

Hodnotenie (5/5)
6
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bratislavské pliecko
Kuchár/ka: Ewelin
videní 784
06.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové pliecko
1 KS Cibuľa
1 PL Olej
1 ČL Soľ (podľa chuti)
150 ml Smotana na varenie
2 PL Múka hladká (cca)
1 ČL Citrónová šťava (podľa chuti)
Ďalej do omáčky:
Množstvo Ingrediencia
500 gHrášok a mrkva zmes
200 gUhorky nakládané
Postup prípravy pre Bratislavské pliecko
  1. 1

    Bravčové pliecko v celku umyjeme, osušíme a nasolíme. Na rozohriatom tuku osmažíme nasekanú cibuľu a na nej osmažíme kus mäsa v celku. Mäso obraciame, aby sa opieklo a zatiahlo zo všetkých strán. Do výpeku pridáme rajčinový pretlak, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou za občasného podlievania do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na porcie.

  2. 2

    Mrkvu očistíme a nakrájame na rezančeky, vložíme zvlášť do druhého hrnca. Pridáme pokrájané sladko-kyslé sterilizované uhorky a hrášok. Podlejeme troškou vody a pomaly dusíme do polomäkka, aby nebola mrkva rozvarená. Omáčku (bez zeleniny) zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku. Pomaly povaríme aspoň 20 minút. Potom omáčku prepasírujeme (precedíme) do druhého hrnca, zjemníme smotanou a pridáme udusenú zeleninu. Prevaríme už len 5 minút za stáleho miešania. Chuť vylepšíme citrónovou šťavou.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Ewelin Čertova
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Kari kura so syrovou omáčkou
Holúbky - plnená kapusta
Zemiakový šalát (FOTORECEPT)
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
Tiramisu do pohára
Kuracie na paprike s cestovinami
Filet z lososa na hráškovom pyré
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf