listok
Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 50
Náročnosť Nízka

(4.55 / 5)
Videné: 11 200 x
Kuracie mäso na smotane s nokami

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Masť rozpustíme, oprážime na nej na drobno nakrájanú cibuľu. Kuracie prsia opláchneme, odblaníme a nakrájame na kocky. Z prudka oprážime na cibuľke, neskôr osolíme, jemne okoreníme čiernym mletým korením, podľa potreby podlejeme vodou a zakryté dusíme.

  • Krok 2.

    Keď je mäsko polomäkké, pridáme mrazenú zeleninu (ja som zvolila zmes hrášok, mrkva, kukurica, brokolica), trocha podusíme. Po chvíľke nalejeme polovicu smotany, medvedí cesnak, citrónovú šťavu, bobkový list, nové celé korenie, sójovú omáčku, podľa potreby ešte soľ a pár minút povaríme. Pred koncom rozmiešame v zvyšnej smotane hladkú múku, pridáme do mäsa a za stáleho miešania prevaríme.

  • Krok 3.

    Pripravíme si noky, zmiešaním múky s vajíčkom a vodou podľa potreby. Tak aby sme mali cesto hustejšie. Pridáme trocha soli, dobre rozmiešame a cez sitko hádžeme do vriacej vody.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept