Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky

Hodnotenie (4.6/5)
8
Čas prípravy
110 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jako již tradičně jsme si na Nový rok dali poctivou hrstkovou polévku a společnost jí dnes u oběda dělalo výtečné telecí...Danula
videní 856
04.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Teľacie (stehno)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
2 KS Cibuľa červená (nadrobno)
6 strúčik Cesnak (na plátky)
2 PL Cibuľa (sušená, ak máte)
1 ČL Rozmarín (sučený, mletý)
1 ČL Rasca (drvená)
1 hrnček Vývar (mäsový)
1 PL Maslo
2 PL Múka hladká
1,5 dl Pitná voda
Zemiaky:
Množstvo Ingrediencia
1,5 KgZemiaky
100  Maslo
1 KSCibuľa (nadrobno, spražiť)
Postup prípravy pre Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky
  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na asi 1cm hrubé plátky, ktoré len dlaňou roztlačíme (nie je potreba naklepávať, mäso je jemné), z oboch strán osopíme a okoreníme a jednotlivé plátky naukladáme vedľa seba do pekáča. Posypeme čerstvú cibuľou a cesnakom, sušenú cibuľkou, rascou a rozmarínom, mierne osolíme, poukladáme plátky masla a zalejeme vývarom. Pekáč nepriedušne uzavrieme, môžete si, ako ja, pomôcť alobalom a pečieme na 200 stupňov asi 1 a 1/2 hodinky, potom veko odklopíte, teplotu znížime na 180 stupňov a za občasného podlievania vodou pečieme ešte ďalšie hodinku, aby mäso chytilo peknú farbu a bolo krásne mäkké. Šťavu pred dopečením zahustíme lyžicou hladkej múky rozmiešanej vo lyžicu zmäknutého masla.

  2. 2

    Šťuchané zemiaky tak ako má kto rád. Klasicky uvarime očistené a nakrájané zemiaky so soľou. Potom ich popučíme s trochou masla. Môžete pridať aj spraženú cibuľku na drobno.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie na prírodno so syrovo-brokolicovou omáčkou, ryžou a domáce hranolky
Zapečené mäsové rolky s mozzarellou
Domáce šišky s džemom a ovocím
Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
Orechovo tvarohová roláda
Kapor na masle
Cviklové placky s ricottou
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Špenátová s vajíčkom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf