Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
110 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jako již tradičně jsme si na Nový rok dali poctivou hrstkovou polévku a společnost jí dnes u oběda dělalo výtečné telecí...Danula
Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky
Kuchár/ka: Danula
videní 263
04.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Teľacie (stehno)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
2 KS Cibuľa červená (nadrobno)
6 strúčik Cesnak (na plátky)
2 PL Cibuľa (sušená, ak máte)
1 ČL Rozmarín (sučený, mletý)
1 ČL Rasca (drvená)
1 hrnček Vývar (mäsový)
1 PL Maslo
2 PL Múka hladká
1,5 dl Pitná voda
Zemiaky:
Množstvo Ingrediencia
1,5 KgZemiaky
1 KSCibuľa (nadrobno, spražiť)
Postup prípravy pre Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky
  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na asi 1cm hrubé plátky, ktoré len dlaňou roztlačíme (nie je potreba naklepávať, mäso je jemné), z oboch strán osopíme a okoreníme a jednotlivé plátky naukladáme vedľa seba do pekáča. Posypeme čerstvú cibuľou a cesnakom, sušenú cibuľkou, rascou a rozmarínom, mierne osolíme, poukladáme plátky masla a zalejeme vývarom. Pekáč nepriedušne uzavrieme, môžete si, ako ja, pomôcť alobalom a pečieme na 200 stupňov asi 1 a 1/2 hodinky, potom veko odklopíte, teplotu znížime na 180 stupňov a za občasného podlievania vodou pečieme ešte ďalšie hodinku, aby mäso chytilo peknú farbu a bolo krásne mäkké. Šťavu pred dopečením zahustíme lyžicou hladkej múky rozmiešanej vo lyžicu zmäknutého masla.

  2. 2

    Šťuchané zemiaky tak ako má kto rád. Klasicky uvarime očistené a nakrájané zemiaky so soľou. Potom ich popučíme s trochou masla. Môžete pridať aj spraženú cibuľku na drobno.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bábovka s tvarohom a marhuľou
Bravčová panenka s cibuľkou
Jogurtová bomba
Kuracie plnené guličky
Kuracie slimáky na špajli so zemiakovou kašou
Nepečený Bingo Koláč
Tatarský biftek
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Špenátová bábovka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf