Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky

Hodnotenie (4.3/5)
9
Čas prípravy
110 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jako již tradičně jsme si na Nový rok dali poctivou hrstkovou polévku a společnost jí dnes u oběda dělalo výtečné telecí...Danula
videní 2073
04.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Teľacie (stehno)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
2 KS Cibuľa červená (nadrobno)
6 strúčik Cesnak (na plátky)
2 PL Cibuľa (sušená, ak máte)
1 ČL Rozmarín (sučený, mletý)
1 ČL Rasca (drvená)
1 hrnček Vývar (mäsový)
1 PL Maslo
2 PL Múka hladká
1,5 dl Pitná voda
Zemiaky:
Množstvo Ingrediencia
1,5 KgZemiaky
100  Maslo
1 KSCibuľa (nadrobno, spražiť)
Postup prípravy pre Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky
  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na asi 1cm hrubé plátky, ktoré len dlaňou roztlačíme (nie je potreba naklepávať, mäso je jemné), z oboch strán osopíme a okoreníme a jednotlivé plátky naukladáme vedľa seba do pekáča. Posypeme čerstvú cibuľou a cesnakom, sušenú cibuľkou, rascou a rozmarínom, mierne osolíme, poukladáme plátky masla a zalejeme vývarom. Pekáč nepriedušne uzavrieme, môžete si, ako ja, pomôcť alobalom a pečieme na 200 stupňov asi 1 a 1/2 hodinky, potom veko odklopíte, teplotu znížime na 180 stupňov a za občasného podlievania vodou pečieme ešte ďalšie hodinku, aby mäso chytilo peknú farbu a bolo krásne mäkké. Šťavu pred dopečením zahustíme lyžicou hladkej múky rozmiešanej vo lyžicu zmäknutého masla.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cestovinový šalát
Nepečený BeBe koláč s kokosom
Vanilkové rožteky
Kuracie nugetky v pivnom cestíčku
Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
Plnené gazdovské zemiaky
Plnené Tortillové košíky syrom a dobrotou
Filet z lososa na hráškovom pyré
Kuracie prsia so zeleninou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf