Morčacie mäso na paprike s cestovinami

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tak tuhle dobrotu si kluci vždycky přejí servírovat na hluboký talíř, aby se tam vešlo co nejvíce omáčky a dalo se to bagrovat velkou lžící. A že teda bagrovali, jen co je pravda.Danula
Morčacie mäso na paprike s cestovinami
Kuchár/ka: Danula
videní 310
03.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Morčacie mäso (stehna, vykostené)
2 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno)
4 strúčik Cesnak (nadrobno)
2 PL Červená paprika sladká (aj zaúdená)
trochu   Olej
1 ČL Tymián (sušený)
10   Čierne korenie (guličiek)
6   Nové korenie (guličiek)
2 KS Bobkový list
2 dl Vývar (mäsový, podľa potreby)
1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
2 PL Papriková pasta (Harissa, Saba a pod.)
100 ml Smotana na šľahanie
2 PL Múka hladká
15 ml Citrónová šťava (podľa chuti)
100 ml Pitná voda (podľa potreby)
Postup prípravy pre Morčacie mäso na paprike s cestovinami
  1. 1

    Mäso po častiach sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme do pomalého hrnca. Do výpeku vsypeme cibuľu, zarestujeme, pridáme mletú papriku a cesnak, opäť zarestujeme, zalejeme vývarom, od dna pekne miešame a necháme v panvici odvariť. Potom všetko nalejeme do hrnca k mäsu a pridáme soľ a korenie. A teraz je na vás, či všetko korenie zviažete do gázy, v tom prípade odpadá zložité vyberanie a počítanie guličiek, ale chuť korenia nie je vo finále tak intenzívne ako v druhom prípade, kedy proste nahádžete všetko do hrnca a potom si zahráte na zlatokopa . :D Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom lovíme alebo nelovíme korenia. V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšie pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme možno tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni.

  2. 2

    Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom lovíme alebo nelovíme korenia.

  3. 3

    V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšie pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme možno tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni.

  4. 4

    Podávame s cestovinami podľa vlastného uváženia. Dobrú chuť

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Králičie ragú a domáce rezance
Kapor na masle so zemiakovým šalátom
Lievance s jahodovou polevou
Žĺtkové rezy - koláč
Zemiakovo syrové smažienky so zeleninovým šalátom
Linecké keksy
Strieborný losos a Batatové pyré
Kávový perník bez vajec
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf