Tak dnes opět jedna dobrůtka, která u nás jaksi zdomácněla a rodinka si čas od času žádá její reprízu.
Mäso: Cca 1kg kuracieho stehenného mäsa nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamylu a sprudka orestovať na panvici na oleji. Nakoniec zakápnout sojovkou a trochou vody a za stáleho miešania nechať "napiť".
Omáčka: 1 hlavička brokolice (rozobrať na ružičky, hlúb olúpať a nakrájať na kolieska), 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 2 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode domäkka a rozmixovať elektrickým tyčovým mixérom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, rozmixovanú brokolicu, soľ a mleté čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept