Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tak dnes opět jedna dobrůtka, která u nás jaksi zdomácněla a rodinka si čas od času žádá její reprízu.Danula
videní 397
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Kuracie stehná (vykostené)
1 ČL Sušený cesnak
1 ČL Červená paprika sladká
1/2 ČL Rasca mletá
1 ČL Soľ
4 PL Solamyl
10x Kvapka Sójová omáčka (:))
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 KSBrokolica
1 KSCibuľa
2 strúčikCesnak
1 PLOlej
3 PLMúka hladká
1 kockaZeleninový bujón
1 kelímokSmotana na šľahanie
1 ČLSoľ (podľa chuti)
1/2 ČLČierne korenie mleté
Domáce rezance:
Množstvo Ingrediencia
2 hrnčekMúka hladká
2 KSVajce
1/2 hrnčekPitná voda
Postup prípravy pre Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami
  1. 1

    Mäso: Cca 1kg kuracieho stehenného mäsa nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamylu a sprudka orestovať na panvici na oleji. Nakoniec zakápnout sojovkou a trochou vody a za stáleho miešania nechať "napiť".

  2. 2

    Omáčka: 1 hlavička brokolice (rozobrať na ružičky, hlúb olúpať a nakrájať na kolieska), 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 2 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode domäkka a rozmixovať elektrickým tyčovým mixérom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, rozmixovanú brokolicu, soľ a mleté čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.

  3. 3

    Domáce rezance: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, vlažná voda. Na dosku vsypeme múku, uprostred urobíme jamku a do nej rozklepneme vajcia, pridáme trošku vody (tak 1-2 lyžice) a vidličkou všetko rozmiešame. Potom už hnetieme rukami, cesto je veľa tuhé, ale nesmie byť drobivé. Ak je cesto príliš suché, pridáme po troškách vodu, kým nie je hladké. Celý bochník cesta nechávam chvíľu odpočinúť pod nahriatym hrncom. Potom rozdelím na menšie diely a postupne prejdem strojčekom na rezance a príslušnú matricou na široké rezance alebo krájame požadované tvary ručne. Nechám mierne preschnúť a potom varím v osolenej vriacej vode do polomäkka. Hotové Scedíme, prelejte studenou vodou, opäť zlejte a premiešam s olejom, aby sa nezlepili.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zapečené mäsové rolky s mozzarellou
Moravské koláče plnené tvarohom a lekvárom
Cestovinový šalát
Cestoviny so syrovou omáčkou, šampiňóny a kukurica - super rýchlovka
Restovaná kuracia pečeň
Gnocchi so sušenými paradajkami
Fazuľová polievka podľa receptu starej mamy
Cestoviny s kuracím mäsom
Kuracie na hubách
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf