Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami

Danula Vašíčková

Porcií 8
Minút 90
Náročnosť Stredná

(4 / 5)
Videné: 5 073 x
slide

Komentár kuchára

Tak dnes opět jedna dobrůtka, která u nás jaksi zdomácněla a rodinka si čas od času žádá její reprízu.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso: Cca 1kg kuracieho stehenného mäsa nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamylu a sprudka orestovať na panvici na oleji. Nakoniec zakápnout sojovkou a trochou vody a za stáleho miešania nechať "napiť".

  • Krok 2.

    Omáčka: 1 hlavička brokolice (rozobrať na ružičky, hlúb olúpať a nakrájať na kolieska), 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 2 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode domäkka a rozmixovať elektrickým tyčovým mixérom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, rozmixovanú brokolicu, soľ a mleté čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept