Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Kuchár/ka: Danula
videní 1076
31.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
750 g Kuracie prsia
4-5 KS Vajce
1 dl Mlieko
2-3 PL Múka hladká
3 ČL Solamyl
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1/2 ČL Grilovacie korenie
5 Kvapka Sójová omáčka (podľa chuti :))
1 Kg Zemiaky
1 balenie Mrazená zelenina
1 kelímok Smotana na šľahanie
Príloha:
Množstvo Ingrediencia
Postup prípravy pre Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
  1. 1

    Kuracie mäso naklepať, osoliť a obaliť v cestíčku z vajca, mlieka (dobré ich nahradiť pivom), hladkej múky, Solamylu, soli, korenia, grilovacie zmesi a sójovej omáčky a ihneď smažiť vo vrstve rozpáleného oleja.

  2. 2

    Zemiaky olúpať a nakrájať asi na 0,5cm hrubé plátky, naskladať do masťou vymasteného pekáča v dvoch vrstvách, osoliť, okoreniť a okoreniť, čím kto má rád (ja dávam treba rascu, sušený cesnak alebo grilovaciu zmes), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny ( ja dávam s obľubou jarná zmes), osoliť, opäť naskladať zemiaky, opäť osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý téglik a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piecť pekne do farby, smotana sa počas pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostáva vo forme výbornej šťavy.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Hlivový perkelt
Bravčové závitky so slaninou a ryžou
Morčacie na smotane
Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
Frankfurtská polievka
Šuhajdy so salkom
Syrová omáčka
Zeleninový šalát vhodný aj ako príloha
Žĺtkové rezy - koláč
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf