Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
750 g | Kuracie prsia |
4-5 KS | Vajce |
1 dl | Mlieko |
2-3 PL | Múka hladká |
3 ČL | Solamyl |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1/2 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1/2 ČL | Grilovacie korenie |
5 Kvapka | Sójová omáčka (podľa chuti :)) |
1 Kg | Zemiaky |
1 balenie | Mrazená zelenina |
1 kelímok | Smotana na šľahanie |
Množstvo | Ingrediencia |
---|
Kuracie mäso naklepať, osoliť a obaliť v cestíčku z vajca, mlieka (dobré ich nahradiť pivom), hladkej múky, Solamylu, soli, korenia, grilovacie zmesi a sójovej omáčky a ihneď smažiť vo vrstve rozpáleného oleja.
Zemiaky olúpať a nakrájať asi na 0,5cm hrubé plátky, naskladať do masťou vymasteného pekáča v dvoch vrstvách, osoliť, okoreniť a okoreniť, čím kto má rád (ja dávam treba rascu, sušený cesnak alebo grilovaciu zmes), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny ( ja dávam s obľubou jarná zmes), osoliť, opäť naskladať zemiaky, opäť osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý téglik a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piecť pekne do farby, smotana sa počas pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostáva vo forme výbornej šťavy.