Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky

Hodnotenie (5/5)
8
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Protože jsem si toho na sebe po ránu vymyslela trošku víc, bylo potřeba k obědu připravit něco rychlého.Danula
videní 4654
30.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
600 g Kuracie stehná (vykostené)
2 ČL Grilovacie korenie
1 ČL Sušený cesnak
200 g Šunka
250 g Údený syr
1 PL Múka hladká
10 ml Sójová omáčka (podľa chuti)
Tatarkové zemiaky:
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky (Typ A)
4 PLTatárska omáčka
2 PLOlej
2 ČLČervená paprika sladká
0.5 ČLČierne korenie mleté
1 ČLSoľ
Postup prípravy pre Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky
  1. 1

    Kuracie stehenné rezne očistíme, zľahka naklepeme z oboch strán osolíme a okoreníme (použila som klasické grilovacie korenie a trochu sušeného cesnaku. Mäso z oboch strán orestujeme na panvici, uložíme na plech, poukladáme plátky šunky a posypeme strúhaným údeným syrom. Vrazím na pár minút do rúry pod gril. Výpek v panvici zaprášime hladkou múkou, pokvapkáme sójovou omáčkou a zalejeme trochou vody. Odo dna pekne premiešame a necháme odvariť, získame tak kus dobrej šťavy k mäsu.

  2. 2

    Zemiaky: 1kg zemiakov (najradšej mám varný typ "A", ak majú zdravú šupku, nelúpe), 4 lyžice tatárskej omáčky, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky mletej sladkej papriky (dala som zaúdenú), 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžička soli. Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme "máčať" asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Francúzske zemiaky na môj spôsob
Špagety s mletým mäsom a olivami
Obrátené rezne s pyré
Bravčové karé na zelenine s tarhoňou
Šošovicová polievka na kyslo
Zapekané fussilli s brokolicou a sherry paradajkami
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Bravčová panenka v schwardzvalskej šunke
Kura na paprike
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf