Kuracie slimáky na špajli so zemiakovou kašou

Hodnotenie (4.4/5)
19
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuba má úúúžasnýho pamatováka na blbosti. Když viděl dnešní oběd, rozsvítily se mu oči a povídá: Mamííí, tohle už jsem někde viděl...pak bylo naprosto hmatatelně cítit jeho soustředění...a poté... na tváři se mu rozlil výraz, jako kdyby právě objevil Ameriku i s přilehlými ostrovy. Tohle už jsme jednou měli, že jóóó? a s vítězným pokřikem yesss!!! a typickým posunkem pokrčené paže, jak to dneska děcka umí, se na to vrhnul...Danula
videní 9643
29.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Kuracie prsia
150   Šunka
150 g Anglická slanina
1 ČL Soľ (podľa chuti)
0.5 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Sušený cesnak (podľa chuti)
1 ČL Grilovacie korenie (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kuracie slimáky na špajli so zemiakovou kašou
  1. 1

    Mäso rozrezať, rozklepať, z oboch strán osoliť, opepriť a okoreniť, naukládať plátky šunky a slaniny, zrolovať a aspoň na hodinku, lepšie na dve, uložiť na polystyrénovej tácke do mrazničky (lepšie sa potom krája).

  2. 2

    Potom vždy zapichneme do rolky špajľu a odrežeme slimáka, postup opakujeme, kým nezískame špíz danej dĺžky (jednoducho nesmieme zabudnúť, že sa nám hotový špíz musí zmestiť do panvičky :-)). Smažíme na masti z oboch strán dozlatista. Po vybratí mäsa môžeme hotový výpek zaprášiť trochou hladkej múky.

  3. 3

    Zemiakovú kašu urobíme tak ako má každý rád :)

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečené kuracie stehná
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Bravčová krkovička na šťave s ryžou
Domáci slepačí vývar
Strúhaný tvarohový
Cuketové placky fit s tvarohovo-pizza dresingom
Dukátové buchtičky
Jelenie stehno na víne
Cícerová polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf