Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Karfiol |
700 g | Hovädzie rebrá |
5 KS | Nové korenie (guľôčiek) |
0.5 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
3 KS | Bobkový list (podľa chuti) |
1 KS | Cibuľa (väčšia) |
1 štipka | Rasca mletá |
1 štipka | Muškátový oriešok |
6 KS | Vajce (6-8) |
50 g | Petržlenová vňať |
Karfiolový mozoček, varené hovädzie rebro .... Hovädzie rebro umyjeme, zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme guľôčky nového korenia, čierneho korenia, 1 bobkové listy a uvaríme do mäkka. 1 stredný karfiol uvaríme na skus v osolenej vode a potom prudko schladíme studenou, aby sme zastavili proces varu. 1 väčšiu cibuľu nakrájame na jemno a opražíme do ružova, pridáme nasekaný karfiol, soľ, drvenú rascu, štipku muškátového kvetu, prehrejeme, zalejeme rozšľahanými vajcami .... 6-8, podľa veľkosti karfiolu a necháme zraziť. Nakoniec vmiešame nasekanú zelenú petržlenovú vňať.