Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom

Hodnotenie (5/5)
6
Čas prípravy
110 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tohle masíííčko prostě nemá konkurenci. Kluci dlabali, jako by to mělo být jejich poslední jídlo v tomhle životě a kupodivu u toho ani neřečnili, jak mají zvykem. Doslova vylízané talíře jsou pro mě dostatečnou pochvalou i beze slov. :) :)Danula
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Kuchár/ka: Danula
videní 250
23.01.2019
Mäso:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové líčka
1 KS Cibuľa (stredne veľká. nadrobno)
3 strúčik Cesnak
0.5 ČL Čili korenie mleté
1 PL Včelí med
250 ml Pivo svetlé
250 ml Vývar (mäsový)
1.5 ČL Soľ (podľa chuti)
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Rasca mletá
1 ČL Sušený cesnak (podľa chuti)
1 PL Bravčová masť
Knedlíky:
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky
140 gDetská krupica
140 gSolamyl
100 gMúka hrubá
1 KSVajce (veľké)
1 ČLSoľ
Špenát:
Množstvo Ingrediencia
400 gŠpenát mrazený (sekaný)
0.5 KSCibuľa (nadrobno)
3 strúčikCesnak (nadrobno)
1 PLOlej
1 dlMlieko
4 PLMúka polohrubá
0.5 ČLČierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČLSoľ (podľa chuti)
1 ČLVegeta (Podravka )
Postup prípravy pre Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
  1. 1

    Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká "tlamička"), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie). Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté chilli, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu "odvariť", proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrabneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým sa mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.

  2. 2

    1kg deň vopred v šupke uvarených zemiakov (olúpať) Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame so zvyškom surovín. Z cesta ihneď tvoríme malé okrúhle knedličky veľkosti pimpongovej loptičky. Vhadzujú do vriacej osolenej vody, od dna pekne nadvihneme, aby sa neprilepili ku spodku hrnca a varíme približne 20 minút. Hotové vylovíme cedidlom, vsypeme do väčšej misy a mierne vychladnuté zľahka premastíme olejom, aby sa nám nezlepili.

  3. 3

    Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak, zalejeme mliekom, vsypeme mrazený špenát, zakryjeme pokrievkou a necháme povoliť. Potom po lyžiciach vmiešame múku, osolíme, okoreníme a varíme do zhustnutia, múka sa musí dobre prevariť. Dochutíme Podravka ochucovadlom, prípadne sušeným cesnakom alebo mletým chilli.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Jogurtová bomba
Skvelý vajíčkový pampúch ako výdatné raňajky
Smažený losos a zemiakové ruže
Kuracie prsia s olivami
Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Pečený bravčový bôčik
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Bravčová pečeň
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf