Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové líčka |
1 KS | Cibuľa (stredne veľká. nadrobno) |
3 strúčik | Cesnak |
0.5 ČL | Čili korenie mleté |
1 PL | Včelí med |
250 ml | Pivo svetlé |
250 ml | Vývar (mäsový) |
1.5 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 ČL | Rasca mletá |
1 ČL | Sušený cesnak (podľa chuti) |
1 PL | Bravčová masť |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Zemiaky |
140 g | Detská krupica |
140 g | Solamyl |
100 g | Múka hrubá |
1 KS | Vajce (veľké) |
1 ČL | Soľ |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400 g | Špenát mrazený (sekaný) |
0.5 KS | Cibuľa (nadrobno) |
3 strúčik | Cesnak (nadrobno) |
1 PL | Olej |
1 dl | Mlieko |
4 PL | Múka polohrubá |
0.5 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 ČL | Vegeta (Podravka ) |
Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká "tlamička"), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie). Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté chilli, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu "odvariť", proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrabneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým sa mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.
1kg deň vopred v šupke uvarených zemiakov (olúpať) Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame so zvyškom surovín. Z cesta ihneď tvoríme malé okrúhle knedličky veľkosti pimpongovej loptičky. Vhadzujú do vriacej osolenej vody, od dna pekne nadvihneme, aby sa neprilepili ku spodku hrnca a varíme približne 20 minút. Hotové vylovíme cedidlom, vsypeme do väčšej misy a mierne vychladnuté zľahka premastíme olejom, aby sa nám nezlepili.