Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
700 g | Bravčové karé (bez kosti) |
500 g | Koreňová zelenina |
1 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
3 KS | Bobkový list (podľa chuti) |
1 l | Vývar (koľko treba) |
1 dl | Biele víno |
1 PL | Bravčová masť |
1 PL | Horčica |
1 kelímok | Smotana na šľahanie |
Klasika osmahneme okorenené a osolené mäsko na masti zo všetkých strán z prudka aby sa stiahlo dáme do pekáča z nakrájanou a očistenou koreňovú zeleninou, pridáme koreniny, bobkový list, zalejeme vývarom a troska vínka , a pečieme do mäkka.. po upečení mäsko vyberieme. Rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme horčicou, šľahačkou narežeme mäsko na plátky a vrátime do hrnca :)
Podávame s knedlíkom. Dobrú chuť