Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou

slide
  • Porcie: 6
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 75 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Šákul Kešartep
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Najradšej mám francúzke zemiaky s pivečkom ! :)


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Jánske sklo vystelieme slaninkou a pridáme 1/3 na kocky nakrájaných zemiakov jednu klobásku jednu špekačku, 2 vajcia na tvrdo všetko nakrájané na drobné kúsky a zasypeme polkou konzervy kukurice. Nasleduje opäť 1/3 zemiakov a zvyšok klobásky špekáčky vajec na tvrdo a kukurice a zasypeme poslednou časťou zemiakov.

  • Krok 2.

    V predohriatej rúre pečieme pri 180°C 20 minút, následne zalejeme 3 vajciami okorenených soľou, peprom, paprikou a vegetou a opäť pečieme 30 minút pridáme nastrúhaný syr a dopečieme kým nám syr nezhnedne. Podávame s uhorkami a dobrým pivečkom :) dobrú chuť.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.