Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou

Hodnotenie (5/5)
6
Čas prípravy
75 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Najradšej mám francúzke zemiaky s pivečkom ! :)Šákul
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Kuchár/ka: Šákul
videní 147
21.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
15 KS Zemiaky (stredne veľké)
100 g Slanina (anglická)
2 KS Klobása
2 KS Špekáčky
4 KS Vajce (na tvrdo)
3 KS Vajce
1 plechovka Kukurica (konzerva)
125 g Syr (tvrdý)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Vegeta (podľa chuti)
1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
Postup prípravy pre Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
  1. 1

    Jánske sklo vystelieme slaninkou a pridáme 1/3 na kocky nakrájaných zemiakov jednu klobásku jednu špekačku, 2 vajcia na tvrdo všetko nakrájané na drobné kúsky a zasypeme polkou konzervy kukurice. Nasleduje opäť 1/3 zemiakov a zvyšok klobásky špekáčky vajec na tvrdo a kukurice a zasypeme poslednou časťou zemiakov.

  2. 2

    V predohriatej rúre pečieme pri 180°C 20 minút, následne zalejeme 3 vajciami okorenených soľou, peprom, paprikou a vegetou a opäť pečieme 30 minút pridáme nastrúhaný syr a dopečieme kým nám syr nezhnedne. Podávame s uhorkami a dobrým pivečkom :) dobrú chuť.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Šákul Kešartep
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu
Kurča s plnkou a zemiakmi
Ovocný šalát
Ryba na masle
Halušky s kyslou kapustou
Kapustnica
Škvarkové pagáče
Koláč z kyslého mlieka
Znojemská hovädzia pečienka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf