Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
75 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Najradšej mám francúzke zemiaky s pivečkom ! :)Lukáš
Kuchár/ka: Lukáš
videní 663
21.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
15 KS Zemiaky (stredne veľké)
100 g Slanina (anglická)
2 KS Klobása
2 KS Špekáčky
4 KS Vajce (na tvrdo)
3 KS Vajce
1 plechovka Kukurica (konzerva)
125 g Syr (tvrdý)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Vegeta (podľa chuti)
1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
Postup prípravy pre Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
  1. 1

    Jánske sklo vystelieme slaninkou a pridáme 1/3 na kocky nakrájaných zemiakov jednu klobásku jednu špekačku, 2 vajcia na tvrdo všetko nakrájané na drobné kúsky a zasypeme polkou konzervy kukurice. Nasleduje opäť 1/3 zemiakov a zvyšok klobásky špekáčky vajec na tvrdo a kukurice a zasypeme poslednou časťou zemiakov.

  2. 2

    V predohriatej rúre pečieme pri 180°C 20 minút, následne zalejeme 3 vajciami okorenených soľou, peprom, paprikou a vegetou a opäť pečieme 30 minút pridáme nastrúhaný syr a dopečieme kým nám syr nezhnedne. Podávame s uhorkami a dobrým pivečkom :) dobrú chuť.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Omeleta so šunkou
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
Pečený kapor na zemiakoch
Zemiakový guláš so špekačkou
kuracie prsia zapečené s jablkami a syrom
Syrové rezne s cibuľkovými zemiakmi
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie