Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 729
17.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
600 g Kuracie prsia
3 KS Paprika červená
2 PL Solamyl
0.5 ČL Sójová omáčka
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
2 strúčik Cesnak
Cukeťáky (zemiakové placky):
Množstvo Ingrediencia
1 KSCuketa
0.5 KgZemiaky
2 PLMúka hladká
2 KSVajce
0.5 ČLČierne korenie mleté
1 ČLSoľ (podľa chuti)
3 strúčikCesnak (roztlačený)
Postup prípravy pre Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu
  1. 1

    Kuracia zmes: V panvici orestujem na oleji papriku a dám si ju stranou do misky. Kuracie mäso si okorením podľa chuti, nechám v chladničke aspoň hodinku odležať, potom obalím v Solamyle a zprudka orestujem, zastrieknem sójovou omáčkou a miešam, pokiaľ sa nevpije do mäsa, potom podlejem horúcou vodou, aby sa urobila šťava a pridám tie orestované papriky. Dochutím soľou, mletým peprom, občas pridám aj cesnak na plátky, sezamové semiačka alebo sterilizované fazuľové strúčiky.

  2. 2

    Cukeťáky: Je to vlastne len klasické cesto na zemiakové placky, tak ako ste zvyknutí ho robiť, jen s prídavkom nastrúhané cukety (niekedy strúham na jemno, inokedy na hrubo, podľa nálady :-), staršie plody lúpem a zbavujem semiačok, mladé strúham celé aj so šupkou), v pomere 1:1, tzn. koľko zemiakov, toľko cukety. Potom už sa len cesto leje miesto na panvici do sadlom vymazaného muffinového plechu, cca do polovice výšky a pečie sa v rúre dozlatova. Občas pretriem už zaťažené cesto ešte sádlom, aby sa cukeťáky pekne leskli a zozlátli.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cícerová kaša s miniklobáskami
Kuracie prsia na kocky v smotanovo-kari omáčke s mrkvou a cestovinami
Šalát s kuracím mäsom
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Boršč
Kuracia pečeň na smotane s ryžou
Muffiny
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Špagety ala Luky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf