Videné: 2 656 x
Zemiaky ošúpať a nakrájať asi na 0,5 cm silné plátky, naskladať do vymasteného pekáča vo dvoch vrstvách, osoliť, opepriť a okoreniť, čím kto má rád (já dávam napríklad kmín, sušený cesnak alebo grilovacie korenie), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny (já dávam s radosťou jarnú zmes), osoliť, znova naskladať zemiaky, znova osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý kelímok a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piesť pekne do farby, smotana sa behom pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostane vo forme výbornej sťavy.
Klobásky pripravíme ako na grile :)
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.