Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 401
16.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
8 KS Hovädzie klobásky
1 Kg Zemiaky (cca)
1 PL Bravčová masť
1 ČL Sušený cesnak (podľa chuti)
1 ČL Grilovacie korenie (podľa chuti)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 balíček Zelenina mrazená
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 kelímok Smotana na šľahanie
Postup prípravy pre Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
  1. 1

    Zemiaky ošúpať a nakrájať asi na 0,5 cm silné plátky, naskladať do vymasteného pekáča vo dvoch vrstvách, osoliť, opepriť a okoreniť, čím kto má rád (já dávam napríklad kmín, sušený cesnak alebo grilovacie korenie), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny (já dávam s radosťou jarnú zmes), osoliť, znova naskladať zemiaky, znova osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý kelímok a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piesť pekne do farby, smotana sa behom pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostane vo forme výbornej sťavy.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Morčacie na smotane
Sójové kocky so zeleninou, zemiačiky
Obľúbený maďarský guláš s domácim knedlíkom
Jablková bomba
Kuracie placky so šanpiňónmi
Čokoládovo - brusnicová torta
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf