Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Kuchár/ka: Danula
videní 147
16.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
8 KS Hovädzie klobásky
1 Kg Zemiaky (cca)
1 PL Bravčová masť
1 ČL Sušený cesnak (podľa chuti)
1 ČL Grilovacie korenie (podľa chuti)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 balíček Zelenina mrazená
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 kelímok Smotana na šľahanie
Postup prípravy pre Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
  1. 1

    Zemiaky ošúpať a nakrájať asi na 0,5 cm silné plátky, naskladať do vymasteného pekáča vo dvoch vrstvách, osoliť, opepriť a okoreniť, čím kto má rád (já dávam napríklad kmín, sušený cesnak alebo grilovacie korenie), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny (já dávam s radosťou jarnú zmes), osoliť, znova naskladať zemiaky, znova osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý kelímok a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piesť pekne do farby, smotana sa behom pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostane vo forme výbornej sťavy.

  2. 2

    Klobásky pripravíme ako na grile :)

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Palacinky
Hovädzí guľáš
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
Šalátová polievka s vajíčkom
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Rybacia nátierka
Kapor na masle
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf