Dusená pečeň na slanine a cibuli

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento postup jsem zvolila z důvodu, že u nás doma nikomu nechutnala klasická suchá a troupelnatá dušená játra. :-)Danula
Dusená pečeň na slanine a cibuli
Kuchár/ka: Danula
videní 145
16.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
0.5 Kg Bravčové pečeň
150 g Slanina (údená)
2 PL Múka hladká
1 ČL Sójová omáčka
1 ČL Soľ (podľa chuti)
0.5 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
0.5 ČL Mletý kmín
0.5 ČL Worcestrová omáčka
1 KS Cibuľa
1 PL Bravčová masť
Postup prípravy pre Dusená pečeň na slanine a cibuli
  1. 1

    Údená slanina (nadrobno), cibuľa (nadrobno), múka, bravčová pečeň (na kocky), soľ, čierne mleté korenie, sójová omáčka, worchester, mletý kmín. Cibuľu spením na sadle, pridám slaninu a trochu vyškvarím, zalejem vodou, pridám múku, rozmiešanú v studené vode a povarím. Dochutím soľou, čiernym korením, kmínom, sójovou omáčkou a worchesterom. Na panvici potom orestujem sprudka na sadle pečeň, cca 3-4 minúty (nerestujem príliš dlho, pečeň potom zbytočne tvrdne, my máme radi, keď zostanú krásne mäkká) a vhodím ich do mierne schladenej omáčky (pokiaľ ich dáte do horúcej omáčky, ešte sa budú ďalej variť a stvrdnú).

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
Smažený losos a zemiakové ruže
Strieborný losos a Batatové pyré
Tekvicová polievka
Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami
Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
Kuracie kúsky na čínsky spôsob s jasmínovou ryžou
Cícerová polievka
Zapekané fussilli s brokolicou a sherry paradajkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf