Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
0.5 Kg | Bravčové pečeň |
150 g | Slanina (údená) |
2 PL | Múka hladká |
1 ČL | Sójová omáčka |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
0.5 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
0.5 ČL | Mletý kmín |
0.5 ČL | Worcestrová omáčka |
1 KS | Cibuľa |
1 PL | Bravčová masť |
Údená slanina (nadrobno), cibuľa (nadrobno), múka, bravčová pečeň (na kocky), soľ, čierne mleté korenie, sójová omáčka, worchester, mletý kmín. Cibuľu spením na sadle, pridám slaninu a trochu vyškvarím, zalejem vodou, pridám múku, rozmiešanú v studené vode a povarím. Dochutím soľou, čiernym korením, kmínom, sójovou omáčkou a worchesterom. Na panvici potom orestujem sprudka na sadle pečeň, cca 3-4 minúty (nerestujem príliš dlho, pečeň potom zbytočne tvrdne, my máme radi, keď zostanú krásne mäkká) a vhodím ich do mierne schladenej omáčky (pokiaľ ich dáte do horúcej omáčky, ešte sa budú ďalej variť a stvrdnú).