Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Náš tatínek kuřecí maso tak trochu haní a zatracuje, protože prý není příliš hodnotné, ale když dělají děckaDanula
Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
Kuchár/ka: Danula
videní 162
16.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Kuracie prsia (veľké)
2 KS Vajce (2 až 3)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
150 g Strúhanka
150 g Bravčová masť (na smaženie)
Pyré:
Množstvo Ingrediencia
1.5 KgZemiaky
2 dlMlieko plnotučné
50 gMaslo
Postup prípravy pre Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
  1. 1

    Niekto to trebars počuje po prvý krát, tak že... Mäso naplocho rozrežeme na dve polovice, všetky 4 plátky ľahko naklepeme a z oboch strán osolíme. Potom vložíme do strúhanky a dôkladne zatlačíme dlaňou strúhankou do mäsa (v prapôvodnom postupe bolo...nasypať strúhanku na papier, na neho položiť plátok mäsa a paličkou vklepať strúhanku do mäsa...hmmm... neprajte si potom vidieť tú kuchyňu... a strúhanku si večer vyklepete aj z podprsenky :D). Plátky potom namočíme do vajíčka (v miske zmiešame všetky vajíčka s trochou soli) a ihneď smažíme z oboch strán dozlatista. Dajú sa robiť aj z bravčového, ale kuracie mäso je ideálne, pretože je rýchle hotové, zatiaľ čo bravčové má tendenciu sa pripaľovať.

  2. 2

    Pyré: zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Tie dáme variť v osolenej vode do mäkka, potom vodu scedíme, pridáme maslo, mlieko a zemiaky popučíme na to určeným nástrojom.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Rizoto so sušenými paradajkami
Cisárske trhance inak
Strieborný losos a Batatové pyré
Krémová brokolicová polievka
Banánovo čučoriedkové toasty
Francúzky toast
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Kávové rezy - CAFFE REZY koláč
Špagety ala Luky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf