Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)

slide
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Náš tatínek kuřecí maso tak trochu haní a zatracuje, protože prý není příliš hodnotné, ale když dělají děcka


Potrebujeme:

  • Pyré:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Niekto to trebars počuje po prvý krát, tak že... Mäso naplocho rozrežeme na dve polovice, všetky 4 plátky ľahko naklepeme a z oboch strán osolíme. Potom vložíme do strúhanky a dôkladne zatlačíme dlaňou strúhankou do mäsa (v prapôvodnom postupe bolo...nasypať strúhanku na papier, na neho položiť plátok mäsa a paličkou vklepať strúhanku do mäsa...hmmm... neprajte si potom vidieť tú kuchyňu... a strúhanku si večer vyklepete aj z podprsenky :D). Plátky potom namočíme do vajíčka (v miske zmiešame všetky vajíčka s trochou soli) a ihneď smažíme z oboch strán dozlatista. Dajú sa robiť aj z bravčového, ale kuracie mäso je ideálne, pretože je rýchle hotové, zatiaľ čo bravčové má tendenciu sa pripaľovať.

  • Krok 2.

    Pyré: zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Tie dáme variť v osolenej vode do mäkka, potom vodu scedíme, pridáme maslo, mlieko a zemiaky popučíme na to určeným nástrojom.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.