Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Náš tatínek kuřecí maso tak trochu haní a zatracuje, protože prý není příliš hodnotné, ale když dělají děckaDanula
videní 683
16.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Kuracie prsia (veľké)
2 KS Vajce (2 až 3)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
150 g Strúhanka
150 g Bravčová masť (na smaženie)
Pyré:
Množstvo Ingrediencia
1.5 KgZemiaky
2 dlMlieko plnotučné
50 gMaslo
Postup prípravy pre Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
  1. 1

    Niekto to trebars počuje po prvý krát, tak že... Mäso naplocho rozrežeme na dve polovice, všetky 4 plátky ľahko naklepeme a z oboch strán osolíme. Potom vložíme do strúhanky a dôkladne zatlačíme dlaňou strúhankou do mäsa (v prapôvodnom postupe bolo...nasypať strúhanku na papier, na neho položiť plátok mäsa a paličkou vklepať strúhanku do mäsa...hmmm... neprajte si potom vidieť tú kuchyňu... a strúhanku si večer vyklepete aj z podprsenky :D). Plátky potom namočíme do vajíčka (v miske zmiešame všetky vajíčka s trochou soli) a ihneď smažíme z oboch strán dozlatista. Dajú sa robiť aj z bravčového, ale kuracie mäso je ideálne, pretože je rýchle hotové, zatiaľ čo bravčové má tendenciu sa pripaľovať.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Najlepšia domáca sekaná FAVORIT
Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
Zapekané fussilli s brokolicou a sherry paradajkami
Grécka polievka
Mäkkučké linecké koláčiky
Restovaná kuracia pečeň
Kuracie soté so syrovou omáčkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf