Teľacie kocky na majoráne s cestovinami

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
200 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Moc si nepotrpím na exotická jídla. Mám radši taková, při jejichž přípravě můžu využít především ingredience, pocházející z našich zeměpisných šířek, jestli mi rozumíte. Hlavně co se týče koření a bylinek, nějak mému jazýčku více šmakuje to domácí, co se najde téměř na každé zahrádce...Danula
Teľacie kocky na majoráne s cestovinami
Kuchár/ka: Danula
videní 194
16.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Teľacie pliecko
2 PL Olej
0.5 l Vývar (cca)
2 strúčik Cesnak (nadrobno)
3 PL Majorán (sušená)
1 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Soľ (podľa chuti)
2 dl Pitná voda (koľko treba)
40 g Maslo (5mm plátok)
Postup prípravy pre Teľacie kocky na majoráne s cestovinami
  1. 1

    Maso očistíme, nakrájame na veľké kocky, sprudka orestujeme na oleji a vysypeme do "pomalého" hrnca. Výpek zalejeme vývarom a necháme chvíľu odvariť, potom vylejeme na mäso, pridáme 2 lyžice majoránky, cesnak, mletý peper soľ a dolejeme vývarom, aby bolo mäso celkom ponorené. Hrniec uzavrieme a dusíme na vyššej výkonnostní stupeň asi 3 hodinky, pokiaľ nieje mäso mäkké.

  2. 2

    Potom zahustíme zahusťovacou zmesou z studenej vody a trochy hladké múky, premiešame a pridáme 1 lyžicu majoránky, ktorou roztlačíme v dlaniach, uvolní sa tým jej osobitá vôňa. Pridáme plátok masla a ešte asi 15 minút varíme. Dochutíme soľou a peprom (čierne mleté korenie). Samozrejme sa dá pokrm pripraviť i klasicky na platni.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pečené kuracie stehná
Bravčová panenka a domáce hranolky
Cestoviny so syrovou omáčkou, šampiňóny a kukurica - super rýchlovka
Kakaové esíčka
Hruškovo zelerová krémová polievka
Mexické hovädzie mäso
Bravčové medailóniky s hubami
Šalát s grilovaným oštiepkom
Špagety po španielsky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf