Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Hovädzia roštenka |
2 KS | Cibuľa (veľké) |
50 g | Sušené huby (podľa chuti) |
1 l | Vývar |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1.5 PL | Bravčová masť |
2 PL | Múka hladká |
Plátky roštenky ľahko naklepeme, osolíme a opepríme. Na kúsku sádla opečieme tak 2 veľké, nebo 3 stredné na jemno nakrájané cibule a orestujeme do zlata. Na tento základ položte roštenky, opečte z oboch strán, pridajte sušené huby, zalejte vývarom a duste pod pokrievkou do mäkka. Roštenky vyberte, omáčku zahusťte zápražkou, prevarte, dochuťte soľou, peprom.
Podávame s ryžou. Dobrú chuť