Pečený bôčik s dusenou mrkvou

slide
Pozor Súťaž!
Súťaž o teplovzdušnú fritézu - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.8 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčový bok vykostím a nakrájam na 2cm silné plátky, napichám tenderizérom, osolím, okorením, posypem mletým kmínom a sladkou paprikou, pokvapkám olejom a vše do mäsa dôkladne vtriem. Nechám v chladničke kľudne aj dva dni pekne odležať, potom mierne podlejem a pečiem v rúre pekne do mäkka. Takto upravené mäsíčko chutí úplne skvelo a je úžasne mäkké.

  • Krok 2.

    Dusená mrkva: Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanou cibuľou, prisypem asi 3 lyžice kryštáloveho cukru, nechám skaramelizovať, pridám na koliečka nakrájanú mrkvu, 1 lyžičku kari korenia, trochu kmínu a zalejem vodou, aby bola mrkva potopená. Dusím v zakrytom hrnci do polomäkka, potom odklopím, nechám odpariť časť vody, zahustím hotovou zápražkou, dochutím soľou a mletým peprom.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.