Pečený bôčik s dusenou mrkvou

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1387
14.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčový bôčik
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 KS Cibuľa (väčšia, alebo 2)
3 PL Cukor kryštálový
0.5 Kg Mrkva
100 g Múka hladká (na zápražku)
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Karí korenie
Postup prípravy pre Pečený bôčik s dusenou mrkvou
  1. 1

    Bravčový bok vykostím a nakrájam na 2cm silné plátky, napichám tenderizérom, osolím, okorením, posypem mletým kmínom a sladkou paprikou, pokvapkám olejom a vše do mäsa dôkladne vtriem. Nechám v chladničke kľudne aj dva dni pekne odležať, potom mierne podlejem a pečiem v rúre pekne do mäkka. Takto upravené mäsíčko chutí úplne skvelo a je úžasne mäkké.

  2. 2

    Dusená mrkva: Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanou cibuľou, prisypem asi 3 lyžice kryštáloveho cukru, nechám skaramelizovať, pridám na koliečka nakrájanú mrkvu, 1 lyžičku kari korenia, trochu kmínu a zalejem vodou, aby bola mrkva potopená. Dusím v zakrytom hrnci do polomäkka, potom odklopím, nechám odpariť časť vody, zahustím hotovou zápražkou, dochutím soľou a mletým peprom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Zemiaky na kyslo
Jednoduchý jahodový koláč
Vanilkové rožteky
Kávový perník bez vajec
Plnený chlieb
Bravčové na hrášku s ryžou
Obľúbený maďarský guláš s domácim knedlíkom
Obrátené rezne s pyré
Makový závin
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie