Pečený bôčik s dusenou mrkvou

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
videní 284
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčový bôčik
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 KS Cibuľa (väčšia, alebo 2)
3 PL Cukor kryštálový
0.5 Kg Mrkva
100 g Múka hladká (na zápražku)
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Karí korenie
Postup prípravy pre Pečený bôčik s dusenou mrkvou
  1. 1

    Bravčový bok vykostím a nakrájam na 2cm silné plátky, napichám tenderizérom, osolím, okorením, posypem mletým kmínom a sladkou paprikou, pokvapkám olejom a vše do mäsa dôkladne vtriem. Nechám v chladničke kľudne aj dva dni pekne odležať, potom mierne podlejem a pečiem v rúre pekne do mäkka. Takto upravené mäsíčko chutí úplne skvelo a je úžasne mäkké.

  2. 2

    Dusená mrkva: Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanou cibuľou, prisypem asi 3 lyžice kryštáloveho cukru, nechám skaramelizovať, pridám na koliečka nakrájanú mrkvu, 1 lyžičku kari korenia, trochu kmínu a zalejem vodou, aby bola mrkva potopená. Dusím v zakrytom hrnci do polomäkka, potom odklopím, nechám odpariť časť vody, zahustím hotovou zápražkou, dochutím soľou a mletým peprom.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Sviečková z bravčového karé s knedlíkom
Krémová brokolicová polievka
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Lievance s jahodovou polevou
Melónovó marhuľový šalát so zázvorom
Znojemská hovädzia pečienka
Smotanové rezy
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
Dukátové buchtičky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf