Pečený bôčik s dusenou mrkvou

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 907
14.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčový bôčik
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 KS Cibuľa (väčšia, alebo 2)
3 PL Cukor kryštálový
0.5 Kg Mrkva
100 g Múka hladká (na zápražku)
1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Karí korenie
Postup prípravy pre Pečený bôčik s dusenou mrkvou
  1. 1

    Bravčový bok vykostím a nakrájam na 2cm silné plátky, napichám tenderizérom, osolím, okorením, posypem mletým kmínom a sladkou paprikou, pokvapkám olejom a vše do mäsa dôkladne vtriem. Nechám v chladničke kľudne aj dva dni pekne odležať, potom mierne podlejem a pečiem v rúre pekne do mäkka. Takto upravené mäsíčko chutí úplne skvelo a je úžasne mäkké.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bravčové karé na horčicovej omáčke so zeleninou
Bryndzová nátierka
Kuracie prsia plnené šunkou a bryndzou
Schaumrolle alá MIMI
Nepečený BeBe koláč s kokosom
Znojemský guľáš
Bravčové na čiernom korení
Oškvarková nátierka
Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf