Hovädzí guláš na rakúsky spôsob

Hodnotenie (4.4/5)
7
Čas prípravy
130 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Skvelý hovädzí guláš s knedlíkom. Fakt je super :)Peter
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Kuchár/ka: Peter
videní 436
13.11.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Chlieb (krajec)
1 štipka Čili korenie mleté
1 Kg Hovädzí krk
1 KS Bobkový list
1 ČL Majorán
2 ČL Červená paprika sladká (kopcovité)
1 štipka Čierne korenie mleté
2 dl Hovädzí vývar (alebo voda)
5 KS Cibuľa
1 ČL Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
  1. 1

    Mäso umyjeme a osušíme.. nakrájame na kocky cca 3x3 cm tak že šľachy a blany vyrežeme preč. Zvlášť si nakrájame cibuľu na stredne-drobno a tú pražíme na oleji tak aby určite neprihorela! Pridáme červenú papriku (ja dávam 2-3 kopcovité čajové lyžice), premiešame a pridáme mäso.

  2. 2

    Ak si chcete varenie urýchliť v tlakovom hrnci, stačí nám zaliať tesne nad mäso, ale ak varíme v obyčajnom hrnci, tak 5 cm nad mäso... Pridáme všetky koreniny spomínaný krajec chleba, prikryjeme a varíme. V tlakovom hrnci varíme cca 30 až 40 minút... v obyčajnom hrnci asi 2 hodiny.

  3. 3

    Ak už dovárame mäso, tak nesmie byť vody viac ako 1 cm nad povrch mäsa. Teraz vyberieme všetko mäso (len mäso) a bobkový list. Ostatný vývar rozmixujeme tyčovým mixérom tak aby sa úplne stratil všetka cibuľa.

  4. 4

    Vrátime mäso a môžeme podľa potrieb dochutiť. Najlepší je z knedlíkom. Prajem dobrú chuť

Zdroj: gutekueche
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Koláč z kyslého mlieka
Výborný patizón
Zapekané gyros s cestovinami
Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
Dukátové buchtičky
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Čevapčiči
Roláda bez múky s ananasovo-kokosovým krémom
Grilované rebrá s cibuľkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf