Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
55 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
U nás doma veľmi obľúbené jedlo.Maruška
Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
Kuchár/ka: Maruška
videní 233
21.10.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Bravčové srdce
3 KS Cibuľa
150 g Slanina
300 ml Pivo tmavé
250 ml Horúca voda
5 KS Čierne korenie (guličiek - celé korenie)
5 KS Nové korenie (guličiek - celé korenie)
1 štipka Rozmarín
1 PL Múka hladká
100 ml Pitná voda (studená)
1 ČL Soľ (môžeme aj 1/2 kocky masoxu )
1 štipka Čierne korenie mleté
Postup prípravy pre Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
  1. 1

    Srdiečka nakrájame na širšie plátky a pod tečúcou vodou odstránime krvavé usadeniny.

  2. 2

    Do hrnca dáme slaninku nakrájanú na širšie pásiky spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou a približne 3 minúty restujeme. Pridáme plátky mäsa a z prudka zo všetkých strán oprážime. Pridáme korenie, rozmarín, jemne osolíme a podlejeme pivom. Na silnom ohni bez prikrývky necháme polovicu piva odpariť. Podlejeme 250 ml horúcej vody a hrniec zakryjeme tlakovou prikrývkou. Od doby varu varíme na miernom ohni 40 minút.

  3. 3

    Hrniec ochladíme, otvoríme a k mäkkému mäsu pridáme vo vode rozmiešanú múku. Hustotu omáčky si prispôsobíme našim zvykom a podľa potreby dochutíme soľou a mletým korením. Ako príloha sa hodí kus kus, ryža alebo knedlík.

    foto receptu
Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Maruška Páralová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčový perkelt s haluškami
Tekvicová polievka - pomarančovo krémová
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
Dusená pečeň na slanine a cibuli
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Tofu syr s pečenou zeleninou
Zemiakové placky plnené mletým mäsom
Pudingová lahôdka s lístkovým cestom a piškóty
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf